• normalde yıllık 1 maaş olan ve 20 yılda 20 maaş ikramiye olarak ödenen kıdem tazminatının 20 yıllık emek sonucunda sadece 6 maaş kadar tazminat ödeneceğinin haberi. haberin devamında ödenecek olan bu tazminatın işverenin ödediği vergiler sayesinde devlete ait bir fon'da biriktirileceği, bunun sebebinin ise birçok işverenin işçisine kıdem tazminatını vermemesinden kaynaklandığı yazıyor.

    1 dönem milletvekilliği yap, geberene kadar maaş al. benim 20 yıllık emeğim sonucunda alacağım 6 maaş tazminat, senin emekli olduğunda 1 ayda aldığın maaşa yetişemesin. şimdi sinirden kendimi sikecem. yine delirdim.
  • hayatımda gördüğüm en saçma gerekçeye sahip yasa tasarasıdır. neymiş işveren kıdem tazminatı vermiyormuş zaten. git denetle o zaman sen de bir sürü müfettişin var. ne yapıyor bu adamlar.

    ayrıca milletvekili emekli maaşı iptal edilmeden böyle bir düzenlemenin yapılması durumunda ayaklanmayan halkın da ben ta ....
  • kim bunlara "çalışanı sikmek sevaptır" dedi olm diye düşündüren uygulamalardan sonuncusu.
  • güya 45 saatten fazla çalışmanın yasak olduğu ama bir memurun bile 45 saat, yani tam sınırda çalıştığı, özel sektörde insanların 60-65 saatin üzerinde çalıştırıldığı ülkede normaldir. gittikçe beyaz yakalı kölelerin memleketi haline geliyor bu ülke.
  • fenerin şikeyle suçlanması kadar önemli bir mevzu değildir yoksa en azından fenerliler binlerce kişi toplanıp e5'i falan kapatırdı.
  • süper bir proje. artık çalışan işverenim tazminatımı ödeyebilir mi ödeyemez mi diye endişe etmeyecek, zira fon ödeyecek. fon öder mi ödemez mi diye de bir endişeye gerek yok, sonuçta 6 maaş, devlet garantisi, ödenir. valla bravo.
    anlamadığım bu süper projenin seçimlerden önce neden açıklanmadığı? slogan da emekli tazminatı gerçekti hayal olacak falan olabilirdi yanee.
  • iş verenin, işçisinin kıdem tazminatını ödemesi yolunda adım atılacağına über saçma salak bir gerekçeyle işçinin/çalışanın/emekçinin... hakkının gasp edilmesinden başka bir şey değildir.
  • devlet babanın hakkettiğimizi vermesidir. emekmiş, hadi leeeeeeeeeeeeeen !
  • devlet memurları dışında zaten 20 yılda 20 maaş tazminat alabilen pek fazla çalışan olmadığı için, bu tip çalışanlar için fena olmayan. ama devlet memurları için kötü olan kanun.
hesabın var mı? giriş yap