• ukrayna'nin 2016 eurovision yarismasi icin finale kalan 3 sarkisindan biri. jamala adli sarkici seslendiriyor ve tatar turkcesi sozleriyle dikkat cekiyor (1944'teki tatar katliamindan bahsediyor zaten). hic fena olmamis bence.

    https://www.youtube.com/watch?v=0c7e19yz23g

    butun sozleri icin:

    when strangers are coming...
    they come to your house,
    they kill you all
    and say,
    we’re not guilty
    not guilty.

    where is your mind?
    humanity cries.
    you think you are gods.
    but everyone dies.
    don't swallow my soul.
    our souls

    yaşlığıma toyalmadım
    men bu yerde yaşalmadım
    yaşlığıma toyalmadım
    men bu yerde yaşalmadım

    we could build a future
    where people are free
    to live and love.
    the happiest time.

    where is your heart?
    humanity rise.
    you think you are gods
    but everyone dies.
    don't swallow my soul.
    our souls

    yaşlığıma toyalmadım
    men bu yerde yaşalmadım
    yaşlığıma toyalmadım
    men bu yerde yaşalmadım

    vatanima toyalmadim
  • * şarkının üslubu ve performansı bana euphoria'yı hatırlattı. açıkçası jamala'nın tutku dolu yorumundan çok etkilendim.

    * türkiye'de çok ses getirmemesini birkaç şeye bağlıyorum:

    turizm krizi dolayısıyla "moskof"larla müzakereler hızlandı, çok canlarını sıkmak istemiyorlar.

    bu tarzdan "tehcir" şarkıları ermenilerin medyadaki kulis faaliyetlerini hatırlatıyor.

    müslümanlığı "şüpheli" beynamaz şarkıcı bir kadın ayıplıdır.

    türkler umurlarında değil, arap olsa neyse; hadi olmadı boşnak olsun.

    * şarkıyı beğendim, ama kazanmasının rusya'ya bir "nota" olduğu açık. fakat biraz ürkekçe bir nota; uluslararası ilişkiler ve enerji kaynakları açısından bağımlı oldukları rusya'ya sadece "kaprisli" davranmak anlamına geliyor.
  • susana cemaleddinova, ya da nâm-ı diğer jamala'nın bir şarkısının da ismidir. jamala, "1944" ile 2016 avrovizyon şarkı yarışması'nda ukrayna'yı temsil edecek.

    3 dakika'lık "1944"ün sözleri jamala'ya, bestesi art artonyan'a âit. ingilizce ve kırım tatar tükçesi ile şarkının sözleri şöyle:

    when strangers are coming
    they come to your house
    they kill you all and say
    we’re not guilty, not guilty
    where is your mind? humanity cries
    you think you are gods but everyone dies
    don’t swallow my soul
    our souls

    yaşlığıma toyalmadım
    men bu yerde yaşalmadım
    yaşlığıma toyalmadım
    men bu yerde yaşalmadım

    we could build a future
    where people are free
    to live and love
    the happiest time, our time

    where is your heart? humanity rise
    you think you are gods but everyone dies
    don’t swallow my soul
    our souls

    yaşlığıma toyalmadım, ooh
    men bu yerde yaşalmadım
    yaşlığıma toyalmadım
    men bu yerde yaşalmadım

    yaşlığıma toyalmadım, oh, oh
    men bu yerde yaşalmadım
    yaşlığıma toyalmadım
    vatanıma toyalmadım

    jamala, kırım tatarı. art artonyan, ermeni. sözler ingilizce ve tatarca. ukrayna adına isveç'te yarişacak. aslında avrovizyon şarkı yarışması için biçilmiş kaftan.

    merak ederim; şimdiye kadar güzel yurdumuzun güzîde basın organları "türk kızı cemile, erovizyon'da türkçe şarkısı ile ukrayna için yarışacak!" minvâlinde bir haber yapmadılar mı hâlâ?
  • ikinci nakarattan sonra giren ağıtta gözleri dolmayan taş kalplidir, hele ki o "kucağımdaki bebe" hareketi ile birlikte.

    semi final 2'deki performansta çok daha içten bir hıçkırık duyabilirsiniz.
  • dinledikten sonra gaza gelip şunları ard arda dinlediğim şarkı

    altar kai
    çirilgin kongurey
    gönül sana
  • stalinistleri kudurtmuş oldukça kaliteli bir şarkı.

    1930 seçimlerinde almanya'da nazi karşıtı solcuların birleşmesini engelleyen ve bu sebeple hitler iktidarının önünü açan,1939'da aç kurtlar gibi almanya ile beraber polonya'nın yarısını işgal eden,nazi almanyası batı avrupa'yı birbirine katarken yürü be aslanım nidasıyla hitler'e tebrik telgrafı çeken ve alman savaş makinesinin her türlü ihtiyacını ticari yollarla karşılayan ve tüm bu süreçte almanya ile beraber doğu avrupayı paylaşan stalin denen hödüğün türkiyede ki enikleri bu başlığa gelip kendi zırva kara propagandalarını yapmaya başlamışlar.

    üstelik kendi elleriyle büyüttükleri solar iken dirilttikleri nazi almanyasının barbarossa harekatının ağlaklığını yaparak ki bugün stalin'in avrupayı işgal etmeye yönelik ciddi hazırlıklar yaptığına dair bir çok delil var.

    üstelik sosyalizm maskesi altında rusya'ya duydukları büyük sevdalarını ifşa ederek.

    modern zamanların rus çarı putin efendi gürcistan ve ukrayna'da işgal faaliyetleri yürütüp doğu avrupa'yı birbirine katarken ortaya çıkardığı vahşeti savunmak ne hikmetse bizim sosyalistlere düşmüş .sosyalizmle modern rus çarı putin arasında ne alaka var diye baktığımızda ideolojik olarak pek bir şey göremiyoruz ancak türkiyede ki stalin sever sosyalistler arasında ciddi bir gönül bağı olduğu kesin.

    öyle ki ukrayna'da faaliyet gösteren kıymeti kendinden menkul bir avuç neo-nazi grubu üzerinden sovyetlerin ukrayna'da yaptığı holodomor ve kırım sürgünlerini meşru gösterecek kadar.

    tüm bu sosyalist kara ağlaklığının bence nedeni basit.milletlerin kendi kaderini tayin hakkını kaale almayan ve tam tersine ''eski rus çarlığının sınırları içerisinde yer alan her yer benim hakkımdır'' diyerek marksist ideolojiyle herhangi bir alakası olmayan ancak basbayağı rus milliyetçiliği olan bir hareketi gerçekleştiren stalin'i savunmalarının sebebi kendilerinin rus emperyalizmine aşık olmaları.

    o kadar ki kendi ülkeleri türkiye söz konusu olunca dahi türkiye'yi umursamıyorlar.varsa yoksa düşündükleri şey rusya ve sovyetler.

    şaşırtıcı bir şey değil aslında.çünkü türkiye'de türkiye'yi seven kaç siyasi grup var ki.çoğu ya arapçı,ya ingilizci,ya yunancı ya amerikancı ya da rusçu.bizim stalinist sosyalistlerde aşkı rusyada bulmuş.
  • zerre ihtimal vermiyordum kazanmasına ama kazanması çok mutlu etti. jüri oyları olmasa rusya kazanmış olacaktı.

    211 puan jüriden
    323 puan televote'dan alarak 2016 eurovision yarışmasını kazanmıştır.
  • 2016 eurovision şarkı yarışması'nın belli olanlar arasında açık ara en iyi performans ve en vurucu melodiye sahip şarkısı. jamala o kadar yürekten söylüyor ki dinlerken de izlerken de insanın tüylerinin diken diken olmaması mümkün değil. hele şarkının ortasında bebeğini kollarında sallarkenki anlar ve nidalar çok etkileyici. zirveyi zorlayacağını şimdiden iddia edebiliriz.
  • sırasıyla aşağıdaki olayların gerçekleştiği yıl.

    27 ocak - leningrad'taki alman kuşatması sona erdi.
    1 şubat - gerede, bolu ve çankırı'daki depremlerde 4 bin 611 kişi öldü.
    3 mayıs - milliyetçiler hüseyin nihal atsız önderliğinde turancılık davasıyla ve türklüğün ve milliyetçiğin ölmediğini kanıtladı.
    18 mayıs - kırım tatarlarının kırım'dan orta asya ve sibirya'ya sürülmesi.
    29 mayıs - sürgün kırım tatarlarının özbekistan'a geliş tarihi.
    4 haziran - müttefik kuvvetleri roma'ya girdi.
    6 haziran - d günü: 150,000 müttefik askeri normandiya kıyılarına çıkarma yaptı.alman savunma hattı olan atlantik duvarı çöktü.
    20 temmuz - kırım'dan sürgün edilmesi unutulan arabat köyü'ndeki bütün kırım tatarlarının eski bir geminin içine doldurulup, denizin en derin yerine gelindiğinde ambar kapaklarının açılıp geminin batırılarak kırım tatarlarının katliama uğratılması.
    30 temmuz - kırım össc'nin lağvedilerek rusya federasyonu ssc'ne bağlı bir bölge statüsüne getirilmesi.
    12 ağustos - sscb devlet güvenlik komitesi tarafından, kırım'dan sürgün edilenlerin yerine rusya ve ukrayna'dan kolhoz işçilerinin getirilerek yerleştirilmesinin kabul edilmesi.
    24 ağustos - müttefik kuvvetler paris'e girdi.
    14 kasım - ahıska türklerinin topyekun sürgün edilmesi.
    14 aralık - kırım'daki türkçe yer adlarının rusça isimlerle değiştirilmesi.
  • tarz olarak wait for you gibi sample kullanılan bir şarkıdır, üstüne başarılı bir jazz vokali ile yarışmayı kazanmıştır. avrupada kulağa baya egzotik geliyor muhtemelen.

    olayın diğer yanı ise baya ilginç; mevcut durumda ukrayna'nın bu şarkıyla katılması politik olarak anlaşılabilir. hele birincilik için rusya ile çekişmeyi kazanınca nasıl sevindiklerini hayal edemiyorum. üstüne eurovizyonda dönen siyasete rağmen geçen sene ermenistan'ın başarılı olamayan genealogy grubu ve şarkısı ortadayken alınan böyle bir galibiyet büyük başarıdır.

    bu şarkı politik manada ses getirecek işlerden biridir ve bunuda orjinal türküye (bkz: ey güzel kırım) borçludur. bu da bir diğeri ; (bkz: broken dreams)
hesabın var mı? giriş yap