• peki bu 35 çocuk ölse ne olurdu diye düşündüren olaydır. cevap basittir.

    o "anne"ler 35 daha doğururdu. babalara zaten sıkıntı olmazdı.
  • benim gördüğüm mülteci istemeyen bir ülke... hayır anlamıyorum. türkiye'de 1. sınıf vatandaşsın, ne diye kalkıp yunanistan'a doğru yolculuğa çıkıyorsun? yediğiniz önünüzde yemediğiniz arkanızda.
  • insanlık suçudur. batılılar tarafından desteklenen bir devlet olduğundan batı kamuoyunda yer bulmayacaktır.
  • çocuklara kıymayın efendiler.
    tanım: vicdansızlık veya insanlık onurunu ayaklar altına almakla açıklanabilecek bir olay.
  • o değil de, sığınmacılar türkiye'de kalıp yaşamaktansa ölümü göze alıyorlar.

    durumu biliyorduk ama tekrar yüzümüze vurulunca bir acaip oldum.
  • sınır güvenliğini sağlamış ülkenin yaptığı eylemdir. sağlayamayanlara dert olur.
    55 tane ne olduğu belli olmayan adamı ülkelerine sokmamışlardır. adamlar terörist mi belli değil. aralarında tecavüzcüsü, hırsızı, katili var mı belli değil. almanya'ya mı kaçacak yoksa yunanistan'da mı kalacak belli değil. topluma ayak uydurabilecek mi belli değil. yunanistan'da 30 yıl önce çoktan bitmiş olan bazı hastalıkları tekrar hortlatacak mı belli değil. topluma karışabilecek mi belli değil. 50 sene sonra bunların çocukları yunanistan'da şeriat isteriz diyecekler mi belli değil. nereden geldiği ne olduğu belli olmayan adamları koyunlarına sokmadıkları için kızacak mıyız bir de.
    bu adamlar ışınlandılar mı adaya? botla gelen adamları bota doldurup nasıl geldiyseniz öyle gidin demişler. bu kadar basit.
    edit: çoğunluğu çaylaklardan olmak üzere onlarca hakaret, tehdit, beddua ve nefret içerikli mesaj aldım. az önce sevgi pıtırcığıydınız ne kadar hızlı değiştiniz?
    edit2: nick altımda beddualar ile şenlendi. ama sorsan cani olan benim.
  • bu yunanistan'ın ilk defa yaptığı bir şey değil. bunu bile bile lades yapmak insanın kendi seçimidir.
  • sapla samanı ayırt etmek gerekir. mültecileri ülkende tutmak zorunda değilsin, bizim yaptığımız gibi sınırlarının kevgire dönmesine göz yummak zorunda da değilsin.

    ama çoluk çocuk bu insanları botlara yükleyip denize bırakmak, bu hakikaten canilik. ve bu caniliği yunanistan, eğer ab arkasında olmasa kesinlikle sergileyemezdi, gücü yetmezdi öyle bir şeye.

    mülteci meselesini dünya ülkelerinin artık daha ciddi şekilde ele alması gerekiyor. cenevre sözleşmesi, onun üzerine ve o doğrultuda imzalanan bir yığın sözleşme, anlaşma içinde bulunduğumuz duruma çözüm üretemiyor artık. ve bundan en çok etkilenen de türkiye ve lübnan oldu. suriye’deki iç savaşın neredeyse tüm faturasını bu iki devlet ödüyor. kabul edilebilir bir şey değil bu.

    keşke yöneticilerimiz batılılarla üç beş milyar dolar için “kayserili pazarlığı” yapana kadar bunun pazarlığını yapsaydı.

    edit: açık açık yazdığımı sanıyorum ama hala teröristleri, ne idüğü belirsiz insanları içeri mi alsınlar adamlar diye mesaj atanlar oluyor. arkadaşlar önce bir okuyun da, yazmışız oraya sapla samanı ayırt etmek gerekir diye.

    adamlar sınırdan içeri girmişler. adaya ayak bastıkları, iddialara göre tescilli. sürekli konum paylaşıyorlar, fotoğraflar paylaşıyorlar. absürt olan bundan sonrası zaten. insanları çoluk çocuk botlara bindirip salıyorlar. emirlerine uymayanları da dövüyor yunan sınır polisi. işte bu hukuksuzluğun daniskası.

    bu insanları mülteci olarak kabul edersin, etmezsin o ayrı bir süreç. sınırına gelmeden önce püskürtürsün, o da ayrı bir süreç. insaniliği falan bir kenara bıraktım, bak üçüncü kez yazıyorum sapla samanı ayırt edin diye. adamlar sınıra ayak basmış. yok teröristlermiş de bilmem nelermiş. ulan nasıl bilebilirsin? hamile kadınlar var, daha doğmamış çocuk mu terörist?

    değerlendirirsin, gerekirse sınır dışı edersin. adamlar resmen iş çıkarmasın diye postalayıp denize atıyorlar. işte bu hukuksuz. böyle bir şey varsa, cenevre sözleşmesiymiş, uluslararası sözleşmelermiş, oymuş buymuş at hepsini çöpe o zaman. mevcut iktidardan bağımsız olarak söylüyorum, eğer ki böyle bir şey es kaza türkiye tarafından yapılmış olsa, uluslararası basın haftalarca bunu konuşurdu, türkiyeye uyarı üstüne uyarı mesajı gönderirlerdi. yunanistanı da s.klediklerinden değil, ama yunanistana giriş yapanlar da daha sonrasında diğer ab ülkelerine gidecekler. onu bildikleri için yunanistanın bu barbarlıklarına göz yumuyorlar.
  • kahraman yunan polisi destan yazmıştır. elleriniz dert görmesin.
  • umrumda değil. kimse vatandaşı olmayan birilerini kabul etmek zorunda değil.
hesabın var mı? giriş yap