• "yazılım mühendisleri futbolculardan ne öğrenebilir" (what software engineers may learn from football players) başlıklı bir makalede, ekip çalışması falan laf salatasından sonra şu mükemmel fikir verilmekteydi:

    "futbol oyuncuları, her maçtan sonra mutlaka toplantı yapıp maçı değerlendirirler. iyi hareketler ve hatalar taze taze konuşulur ve böylece çok iyi bir geri bildirim alınır. ama yazılım ekipleri, projenin bittiği gün dağılır ve bu mükemmel geri bildirim şansını kaçırırlar."

    bence gerçekten de süper fikirdir :)
  • bilgisayar mühendisliği ile arasında ciddi farklar olan mühendislik türüdür.

    yazılım işi acımasız bir iştir ve kağıt üzerinde ispatlanamaz. kendinizi iyi pazarlayabilirsiniz ama ak göt kara göt klavye başında belli olur.

    örneğin böte mezunu bir insandan öğretmen olmasını beklerken on numara bir yazılımcı çıkabilir. hatta lise mezunu bir insan bile kendini geliştirerek, yazılım mühendisliği veya bilgisayar mühendisliği diplomasına sahip kişilerden daha iyi bir yazılımcı olabilir. bu yüzden yazılım işlerinde diploma ikinci planda, deneyim ve referans projeler ilk plandadır. diploma önemsiz demiyorum bak.

    bu bölümü okuyan kişilere tavsiyem, mal mal diploma, sertifika peşinde koşmaktansa öncelikle google'a girip "sample mvc project", "mvc for beginners", "entity framework", "phonegap", "angular js", "knockout", "sample swift projects" tarzında aramalar yapıp, bulacakları örnek projeler ile kendilerini geliştirmeleridir.

    not: yazılım mühendisi veya bilgisayar mühendisi değilim.

    2019'dan gelen edit: arkadaşlar bu entry'i 2014 yılında yazmışım. bu entry'de bahsi geçen teknolojiler artık eskidi. favorileme sayısında hala artış görüyorum. 2019 yılında halen bunu favoriliyorsanız, afedersiniz ama gerizekalısınız demektir.
  • yazılım kuranlarına kurum mühendisi, kaldıranlarına da kaldırım mühendisi denir.
  • bu bölümü bitirmiş, şu anda da bilgisayar mühendisliğinde yüksek lisans yapan kuzenimin kafayı kırmasına neden olmuş mühendislik dalı. şöyle ki;

    bayram tatili boyunca biz tüm kuzenler toplanıp hohoho diye gülüşüp, günümüzü gün ederken kendisi bir odaya kapanmış tez yazma telaşesindedir. yorgunluktan ve çalışmasının sabahlara kadar sürmesinden mütevellit bilgisayar başında uyuyakalmış, "hadi kalk da yerine yat, tutulacak her yerin" şeklindeki seslenmelerimize uykusunun arasında şu şekilde cevap vermiştir;

    - yazılımla halledilecek işler bunlar.

    nasıl kaptırmışsa yavrum kendini artık, uyku problemini de yazılımla halledecek. *
  • bazı cahillerin bilgisayar mühendisliğiyle aynı tuttuğu bölüm . bakın yazılım mühendisliği daha spesific olmakla belli konular üzerinde profesyonelleşmeyi hedef almış bir bölümdür . malumunuz teknoloji gelişiyor ve o kadar büyük bir bilgi üretimi oluyor ki bazı mesleklerin alt dalları kendi başına bir meslek olarak ortaya çıkıyor. 60 yıl öncesinde de bilgisayar da elektroniğin bir alt bölümündeydi ama zamanla daha da farklılaştı . bu yüzden geleceği parlak bir meslek grubu olarak niteleyebilrim .
  • ders olani sinavlarda kitaplardan birebir; sunun tanimini yapin, bunlarin faydalarini listeleyin, su su konu hakkindaki 7 onemli maddeyi listeleyip aciklayin gibi sikko ezberler sorularini cevaplayacak sekilde anlatildiginda insani yasamaktan sogutan. bu dersin sinavini boyle yapanlarin beyin loblariyla teker teker cinsel munasebet kurarim. gul gibi icerigin amina koymak budur. ne yapacagini bilmeyen ogrenci yetistirmek budur.

    bu entry'i okudunuz, olur da ileride se dersi verecek olursaniz yapmayin, etmeyin.
  • bilgisayar mühendisliğinin donanımsız hali ve yazılıma daha çok odaklanılmış halidir. yazılım yazma aşamasının bütün evreleri öğretilmeye çalışılınır. gösterilenlerin çoğu belki ileride kullanılmayacaktır ama bu diplomayı alan kişi bu aşamalar hakkında iyi kötü fikir sahibi olmuştur.

    en işe yarar kısmı ise diplomasıdır. günümüzde pek fazla okulda bu bölümden bulunmadığı için şu an için değerlidir fakat ileride bu bölümün bir çok okulda yer alacağını düşünüyorum. bence bilgisayar mühendisliğinden çok daha önemli bir bölüm. bilgisayar mühendisliğinde yer alan bir çok gereksiz dersi içerisinde barındırmaz.
  • universitede adamakilli egitimini almak isteyecegim bir kac daldan biri..
  • microsoft'un hakkında
    "üniversiteyi kazanamadınız mı ? gelin sizi yazılım mühendisi yapalım" şeklinde boy boy ilânlar verdiği meslek dalı.
    birinin onlara bunun bir üniversite lisans alanı olduğunu söylemesi gerek.
hesabın var mı? giriş yap