• başlık aslında "antalya'ya gelen ukraynalı sığınmacıların çöp toplaması" olacaktı ancak karakter sınırına takıldı.

    savaştan kaçıp ülkemize sığınan birkaç ukrayna vatandaşı teşekkür etmek amacıyla antalya'da sahile atılan çöpleri toplamaya başlamışlar.

    açıklamada ise şöyle yazıyor:

    "merhaba, benim adım kate. 24 yaşındayım ve ukraynalıyım.
    fotoğraftaki diğer birçok insan gibi ben de anavatanımdaki savaş nedeniyle antalya'ya geldim.

    insiyatif alıp kısmen de olsa antalya'nın kirli alanlarını temizlemeye karar verdik. hedefimiz:

    - öncelikle, türkiye'ye ve türk halkına destekleri ve misafirperverlikleri için teşekkür etmek.

    - ukraynalılara burada sadece misafir olduğumuzu hatırlatmak ve buranın yerlilerine saygı göstermek.

    - ukraynalıların bir avrupa milleti olduğunu göstermek.

    aynı zamanda inanıyorum ki açık ukraynalı kalplerimiz ile dünyada binlerce kalbi ısıtacağız."

    sığınmacı var, sığınmacı var. işin ironisi bizim iyi bakamadığımız sahillerimize savaştan kaçıp gelen insanların sahip çıkması.

    görsel

    görsel

    linkedin postu

    edit: link eklendi
  • muhtemelen suriyeli sığınmacıların attıkları çöpleri topluyorlardır.
  • siz gelin biz gielim de nefes alsın bu ülke.
  • açlıktan çöp toplaması gibi algıladım da okuyunca derin bir oh çektim. suriyelilere nargile alanı açmışlar güzel olmuş.
  • suriyeliler de gelsin biz kalicaz siz gideceksiniz desinler bize.
  • medeni, mavi gözlü, beyaz tenli, eğitimli insanlar cidden başka dedirten, çevreye son derece faydalı olan eylem. bizim köyde bile yol kenarlarından bira şişesi toplamaktan bana gına geldi, bu arkadaşlar kendilerini borçlu bilip güzel şeyler yapmak istiyor.
  • araplar ve müslüman suriyelilerin attığı çöpleri topluyorlar :/
  • siz hiç bir suri'nin, paki'nin, afgan'ın çöp topladığını gördünüz mü? sığınmacı olacaksa böyle olsun dediğim görüntülerdir. burada ırkçı olduk, faşist olduk ama bizim istediğimiz medeniyetti hep yanlış anlaşıldık. orta çağ zihniyeti görüntüsü değil medeniyetti. bu ülkenin medeniyet seviyesini yukarılara çekecek sığınmacılara her zaman kapımız açık olsun ama diplere, karanlığa çekecek sığınmacılara geçit verilmemelidir. dünya, ülkemiz medeni oldukça daha güzel yaşanılır bir yer olacaktır.

    medeniyetçiliği ırkçılık ile aynı kavram içine sokup, insanları ırkçı diye yaftalamak ancak bu ülkeye düşman olanların kullandığı argümanlardır ve onların maşaları, kuklaları tarafından bu argümanlar kullanılır. din, dil ırk gözetmeden sadece medeni olsunlar istenen bu. gelenler ortodoksdur veya katoliktir farketmemeli ama bu ülkeye sadece belli bir din mensuplarını sığınmacı diye umarsızca dolduruyorsanız orada kötü kokuların çıkacağı bir durum yaşanıyor demektir.

    edit: bir başka konu da siyasal islamcıların ve yandaş medyanın sık kullandığı "amerika'da böyle sığınmacılar ile bu hale geldi" yalanıdır. yakınlarım var amerika'da karısı ve çocukları önce green kart sahibi olacaklar bu süre alacak, arkasından green kart sahibi olduktan 5 sene sonra vatandaşlık sınavına girecekler, tamamen kendi dilleri ile sözlü olarak yapılacak sınav olacaktır. görüldüğü gibi burada ki gibi şakır, şakır vatandaşlık hakkı verilmiyormuş, öncelikle o ülkenin dilini öğreneceksin, vatandaşlık derslerini alacak, tarihini, kültürünü bileceksin.
  • valla yemin ederim gözlerim yaşardı, helal olsun. siz bırakın afganları, suriyelileri bizde bile yok bu medeniyet seviyesi. o çöpleri atanların büyük çoğunluğu yine bizim insanımız.
  • tabiiki bu sığınmacıları sokakta yürüyen kadınların videosunu çekip medyada paylaşan haysiyetsizlere tercih edeceğim ; buna ırkçılık diyorsan sonuna kadar ırkçıyım ben
hesabın var mı? giriş yap