• yıllardır düşüştedir. nereye gitmektedir, her yorumcu bu klasik cümleleri sarfeder.
  • yunan baklavası, yunan rakısı, vs vs şeylere nasıl tepki duyuyosak bu tabire de aynı derecede tepki duymamız gerekmektedir.
    futbol bizim değil, futbol bize göre değil, bunu her fırsatta ispatlıyoruz.
    hala da türk futbolu gibi bi tabiri dilimize dolamış geziyoruz.
    yok arkadaşım böyle bişi.
    lakin şöyle bişi var: türk parası.
    (bkz: gitti paralar)
  • uluslararasi alanda kazandigi basari, harcadigi para ile ters orantilidir.
  • seneye 25+50+150 yabancı uygulamasıyla düzeltilmeye çalışılacaktır.
  • kendimizi dev aynasında görüyorduk, boyumuzun ölçüsünü ağustos ayında avrupa defterini kapatan 2 büyük(!) takımımızla aldık mutluyuz...

    bundan sonra ne varsa memleket* takımında var arkadaş hedef küçük mutluluk kolay, ne be 2-3 yıldır çektiğimiz kanser edecek bunlar bizi..
  • " tortu (eliminasyon) yöntemi:

    tortu yönteminde, hipotezler doğrudan doğruya değil de dolaylı yoldan sıralanır. buna eliminasyon yöntemi de denir.

    a b c d > y ortaya çıkıyor
    a bunun nedeni olamaz
    b bunun nedeni olamaz
    c bunun nedeni olamaz

    öyleyse d, y'nin nedenidir.

    ulusların zenginliğini açıklamak için sömürgecilik, bilim ve teknoloji, hammadde kaynakları ve yönetim gibi değişkenlerin etkili olduğu ileri sürülmüş olsun. bunlardan hangisinin belirleyici, yani gerçek neden olduğu tortu yöntemine göre şöyle araştırılabilir:

    a) sömürgecilik gerçek neden olsaydı, ispanya ve portekiz'in bugün dünyanın en zengin ülkeleri olmaları gerekirdi. ingiltere abd'den daha zengin olmalıydı. oysa değil.
    b) bilim ve teknoloji gerçek neden olsaydı, batı karanlıkta yüzerken çin ve ortadoğu'da iki ileri medeniyet vardı (çin ve islam medeniyetleri). bu ülkelerin bugün en zengin ülkeler olmaları gerekirdi. fakat değiller
    c) japonya, insanlarının enerjisi dışında hiçbir doğal kaynağı olmadığı halde dünyanın en zengin ülkelerinden biridir. buna karşılık doğal kaynak bakımından çok daha zengin olan başka bazı ülkeler fakirdirler.
    d) zengin ülkelere bakıldığında, bu ülkelerdeki yönetim sistemi ve felsefesinin öteki ülkelerden anlamlı bir biçimde farklı olduğu görülmektedir. öyleyse zenginliğin belirleyici nedeni yönetimdir. "

    bizim eski araştırma yöntemleri kitabından...
  • banker bilo filminin sonunda bilo diyordu ya " namuslu bilo yok atık. öldü. el birliğiyle öldürdünüz garibi " diye. işte ben de aynısını ilgili takımlara söyledim bu akşam. " türk futbolu artık yok. öldü. el birliğiyle öldürdünüz garibi ". de haydi gazamız mubarek olsun. milli takımdan hayır bekle şimdi...
  • gerileme sürecindedir. küçücük ülkelerin küçücük takımları gelip elimize kocaman veriyor. bu ne ya.
  • maçlar 75 dakika olsaydı şu an dünyanın bir numaralı ekolü olurdu.
hesabın var mı? giriş yap