• bir yerlerde bir çocuğun gözünde yaşlar, elinde uzaktan kumandasıyla kala kaldığının belgesidir.
  • lan benim oglanin dogum gunu hediyesini vurmuslar
  • üstelik 3 kere uyarmışlar hınzır minik robotu. aklıma şu anlatılan meşhur fıkra-hikayeyi getirdi.

    ispanyollar ; " burası a-853, çarpışmadan kaçınmak için lütfen rotanızı 15 derece güneye çevirin. şu anda 25 deniz mili uzaklıktasınız ve tam üzerimize doğru gelmektesiniz."

    amerikalılar ;"asıl siz kendi rotanızı 15 derece kuzeye çevirin."

    ispanyollar;" negatif ! tekrarlıyoruz. rotanızı 15 derece güneye çevirin."

    amerikalılar;" sizinle abd gemisinin kaptanı konuşuyor. kendi rotanızı derhal 15 derece kuzeye çevirin."

    ispanyollar;"önerinizi makul ve mümkün bulmuyoruz. bize çarpmak istemiyorsanız rotanızı 15 derece güneye çevirin."

    amerikalılar;" (artık sesini yükselterek)
    sizinle abd deniz filosunun büyüklükte ikinci uçak gemisi uss lincoln'un kaptanı richard james howard konuşuyor
    .beraberimizde iki kruvazör , avcı uçakları , dört denizaltı var. ayrıca bizi hücumbotlar destekliyor. size tavsiye etmiyorum, emrediyorum! rotanızı 15 derece kuzeye çevirin, aksi halde filomuzun emniyeti için tedbir alacağız. derhal rotamızdan çekilin gidin.

    ispanyollar;" sizinle juan manuel salas alcantara konuşuyor.burada iki kişiyiz. beraberimizde bir köpek , akşam yemeğimiz , iki şişe bira ve bir de kanaryamız var. kanarya şu anda uyuyor. ayrıca bizi radyo istasyonu cadena dial la coruna destekliyor. şu anda ispanya'nın finisterra galicia kıyısında ve a- 853 numaralı deniz fenerinde olduğumuzu göz önüne aldığımızdan , buradan hiçbir yere gitmeye niyetimiz olmadığını
    söyleyelim. deniz fenerimizin ispanya'daki deniz fenerleri arasında büyüklük açısından kaçıncı sırada olduğu konusunda hiç bir fikrimiz yok. kayalık sahillerimize kafadan geçirmek üzere yönlenmiş ***** geminizin emniyeti için istetiğiniz **** tedbiri alabilirsiniz. ama yine de ısrarla tavsiye ediyoruz. rotanızı 15 derece kuzeye çevirin.

    amerikalılar;" okey, anlaşıldı.
    teşekkürler...
  • model uçak hobimi bir kaz daha sorgulamama neden olmuştur. birde şu var fotodaki planöre füze atılmış olsaydı sanırım en ufak bir parçası bile kalmazdı. belkide üzerine değil, dengine sıkılmıştır ve türbülansa felan girip düşmüştür belli olmaz bu işler hacı.
  • %100 yerli sapan teknolojisiyle düşürülmüş hava aracının fotosudur.
  • komedi cidden. artık 7 yaşındaki çocukların bile kullanabildiği, çin'den 50 tl'ye mal edilebilinen drone'lardan birini düşürüp başına bir ordu dolusu inceleme ekibi göndermek cidden tam bir kara mizah.
  • çok da şaşırmadığım fotoğraf. burada belki dalgası geçiliyor ancak böyle model uçaklarla bazı eylemler için istihbarat toplanıyor olabilir. sen buna " yav bu oyuncak. kime ne zararı var" dersen bu ihtimali de es geçmiş olursun. sonuçta hiç beklemediğin bir saldırı ile karşılaşabilirsin.

    bence uçağın -oyuncak bile olsa- indirilmesi doğrudur. neyin ne çıkacağı neye sebep olacağı hiç belli olmaz. kaldı ki suriye sınırından bahsediyoruz. burada klavye başında yazışmak en kolayı.
  • demekki angajman kurallarını ihlal eden rus savaş uçaklarının 1. ya da 2. ikaza uymuş olduklarını gösteren haberdir.

    (bkz: yedik mi)
    (bkz: hayır)

    edit: imla
hesabın var mı? giriş yap