• ellen page balımın oynadığı bu sene gösterime girecek bir film. ne hakkında olduğuna dair hiç bir fikrim yok. anarşist grup, sızma cart curt bir şeyler yazıyor imdb'de ama çevirmeye ingilizcem yetmedi. az bütçeli sosyal mesajlı film hesabı bir şeyler galiba. ellen page var ama. izleyin.
  • bu senenin merak ettiğim bağımsız yapımlarından bir tanesi. ellen page ve alexander skarsgard başrolü üstlenmişler. ayrıca leverage'ın hardison'ı da yardımcı rolde. patricia clarkson ve julia ormond da yardımcı rolde karşımıza çıkacaklar. kadro sağlam. yönetmen genç ama yetenekli zal batmanglij. kendisi en son sound of my voice'u yönetmişti. filmin hikayesi de etkileyici. yayınlanan ilk fragman da aksiyonlu, gerilimli bir filmin karşımıza çıkacağını müjdeliyor. ama daha önemlisi çevreyi yok eden, insanları zehirleyen şirketlere değinilecek bu filmde. film bir grup anarşist ile şirketler arasındaki mücadeleyi konu alacak. sundance'te gösterildi. umarım hemen dağıtımcı bulunur ve amerika'da gösterilir ve torrente düşer ve altyazısı çevrilir (bitmek bilmeyen "ve"ler). ülkemizde ancak festivallerde gösterilir bu film. o yüzden torrent'e düşmesini heyecanla bekliyorum.
  • bir şeyler anlatmak istemiş ama ne başarılı bir thriller olmuş, ne de bu konularda ufuk açacak bir şeyler sunmuş. birkaç etkileyici sahne, birkaç eleştirel yaklaşım, birkaç ikilem, birkaç çıplaklık. örnekleri olmasa tamam ama...

    yalnız about today bonusu olmuş. gece gece.
  • dun aksam seyrettigim film.

    aslinda anlatmak istedigi iyi de cok kliselere kacmis kaybolmus oldugu icin mi yoksa fazla tahmin edilebilir oldugu icin mi ilgimi tam cekemedi emin degilim.
    film bittikten sonra ustumde "vay anasini" etkisi kalmasini ve bunun bir sure devam etmesini bekliyordum, bittigi anda unutuverdim kendisini.

    izlenir bir film tabi, oyuncular, konu, isiklar, mekanlar vs vs hep guzel ama iste bir sey eksik (ya da fazla) ne oldugunu bilemiyorum.
  • değindiği konuda yeni bir şeyler anlattığı söylenemez ama filmdeki doc karakterinin hayata bakışı, yaptığı fedakarlıklar gerçekten etkileyiciydi.
  • iyi başladı. hatta çok iyi başladı. amerikanın bağımsızının prodüksyonlardan farkı yok derecesinde tempolu ve dikte ettirici müzikle de olsa iyi başladı. ama finali eksikti. bir filmin olmazsa olmazı yani. yine de rahatlıkla izlenebilen bir film olmuş. hele o yirmiyedinci dakikasındaki yemek testi yani örgüte giriş testi yok mu mest olmamak mümkün değil. "finali zayıf" olumsuzluğunu fazlasıyla yok edecek, film kadar uzun hatta daha konsantre bir filmcik olmuş. işte bu olağanustüydü.
hesabın var mı? giriş yap