• elinizdeki telefonun maasiniza olan oranidir.

    m: maas
    t : telefon
    t / m : 0,068

    edit: 2 yildir kullaniyorum, imkanim olmasina ragmen bozulup kirilmadigi surece degistirmeyi dusunmuyorum.

    edit 2 : ben maas kastetmemistim. sadece oranin ne oldugu. ve de ortada dolasan geyik, 3 lira maasi var, 10 liralik telefonu krediyle bilmem kac ay taksitle aliyor. gercekten varmi diye merak ettim.

    edit 3 : hala bazilari maas yaristiriyor. alt tarafi bi bolme islemi yapacaksin, sonucu yazacaksin. gereksiz bulanlar olmus bu basligi. aslinda burdaki cevaplar, ulkemizin icinde bulundugu krizi anlatmak icin yeter de artar. ne kadar tuketim manyagi oldugumuzu gosterir. o telefonlarin hepsi ithal, ve cogumuz, daha elimizdeki eskimeden, yenisi cikti diye yarisa giriyor satin almak icin. ve bu paralarin hicbirinin uretime katkisi yok. herkesin elinde 1 veya 2 tane telefon var. ve artik telefon ihtiyac degil, gereklilik. ama cogu insanimiz bu gerekliligi, “en iyisi bende olsun” mantigiyla, imkani olmadigi halde, borc, kredi gibi yollarla aliyor.

    edit 4 : spoiler vermisim, neyse ki arkadaslar uyardi, sildim. bazilarida usenmemis, hesap yapmis, ozelden bana sen sunu mu aliyosun, bunu mu aliyosun. ama genc arkadaslar, universite tercihi yapacak arkadaslara, altin degerinde tavsiyem olur. bu paralari kazanmak hayal degil, hatta cok kolay.

    edit 5 : 2007-2017 tarihleri arasinda cep telefonu ithalatina odenen para 23,7 milyqr dolar !! bu birsey ifade ediyormu?
    kaynak:
    https://m.dunya.com/…-telefona-odendi-haberi-402737
  • iphone 7 plus
    maas: 15500tl
  • 8000/1600
    edit:telefon ıphone x-güvenlikçiyim.net maaş 1604 tl.mutluyum
  • 1/8 civarı.
    eminim aramızdan bu oran için 1 ve üzeri yazacaklar çıkacaktır. işte sürekli bahsedilen dış mihraklar siz olabilirsiniz gençler.
  • 2200/8300
  • iphone x, maaş: 1500 tl.

    not: akpliyim
  • (bkz: maaşı her yerde belli etme merakı)

    tamam beyler hepiniz çok zenginsiniz her yıl en son çıkan telefonu alıyorsunuz. sözlük kızları mesaj kutunuzu aşındırıyordur kesin.

    edit: az önce bir yazar arkadaşımız tarafından bu entry ile kadınları aşağıladığıma dair bir ithamla karşılaştım. yorumu size bırakıyorum. :)
  • telefon : lg leon
    maaş : 1650 tl
  • 2013 te s4 aldıktan sonra, tek kuruş masraf etmeden temmuz 2018e kadar kullandım, daha da kullanırdım ama masraf etmek istemedim, ekranı çatlaktı ve normal konuşma yapamıyordum, ses gitmiyordu anca kulaklıkla kullanabiliyordum..ancak her an kulaklık takılı olmuyordu, kulaklığı ilk taktığım anda da telefon sapıtıyordu, kapa/aç yaparak arayana yaklaşık 4-5 dakika sonra dönebiliyordum..

    şu son zamların öncesinde aldım 8 plus ı , ama mevcut kur nedeniyle sabit bir oran verememekle birlikte, an itibariyle 0,194 yapıyor..
  • iğrençsiniz ibneler.

    tanım: anket
hesabın var mı? giriş yap