yanıtlar 7
  • ucak biletlerini, otel rezervasyonlarini ve saireyi sundugunuz, acik acik uc gun hollanda'yi gezip sonra bes gun almanya'yi gezecegim dediginiz surece sorun olmaz bu durum.
  • yapmazlar, o vizenin ilk girisi vizenin alindigi ulke yerine baska bir ulkeden oldugunda sorun edebiliyorlar ama cikis icin boyle bir sorun ihtimali yok. ayrica gecen hafta 3 yillik fransa’dan aldigim vize ile almanya’dan girip almanya’dan geri istanbul’a dondum, sadece neden fransa’dan aldigimi sordular. bir toplantim vardi onun icin oradan aldim ama o toplanti iptal edildi dedim, tamam dediler.
  • schengen vizesi i aldığınız ülkeden giriş yapmanız yeterli.

    şöyle bir detay var.

    örneğin hollanda'dan vize aldınız. önce 2 gün kölnde daha sonra 2 günden fazla kalacak şekilde hollandadan seyahat evrağını almanya'ya girişte yaninizda bulundurun. kontrol polisi sorabilir.

    yani seyahatinizde en çok hangi ülkede konaklayacaksanız oradan almanız gerekli. fakat aslolan giris ülkesidir. fake otel rezervasyonu kullanarak bile vize alabilirsiniz.

    hollanda'dan giriyorsanız herhangi bir schengen ülkesinden çıkış yapabilirsiniz.

    not: 15 yıldır outgoing turlar organize eden uzman bilgisidir.
  • çıkışın farklı ülkeden olması sorun olmayacaktır. girişin farklı ülke olması bir ihtimal sorun yaratabilir. son dönemde vize alma sorunlarına istinaden, girişte kabul edilmeme durumu olabilir. girişte, dönüşünüz farklı ülkede olsa, dönüş bilettiniz yada rezervasyonunuz yanınızda olsun.

    vize başvurusu esnasında giriş ve çıkışı hollanda göstermeniz (gecici rezervasyonlarla) yada girişi hollanda olacak biçimde hollanda da uzun kalacak şekilde rezervasyonları yapmanız, vize reddi yaşamama adına yararlı olacaktır.

    vizeyi aldıktan sonra, çıkış yapacağınız ülke fark etmiyor. giriş yapacağınız ülke, vize aldığınız ülkeden farklı ise sorun yaşayabilirsiniz. dolayısıyla farklı ülkeden giriş yapacaksanız, vizeyi aldığınız ülkeye seyahat edeceğinize dair evrak olması faydalı olacaktır.

    daha önce, 3 kere vize aldığım ülke (hepsi de fransa idi) harici bir ülkeden (yunanistan, çekya, italya) giriş yaptım. hiç birinde sorun yaşamadım. hatta ilk seferinde fransaya gitmemiştim bile.
  • cikis icin sikinti yok diye biliyorum. onemli olan ilk giris
  • çıkış için dönüş biletini girerken pasaport polisine gösterirsen sorun olmaz. ayrıca köln'e nasıl ulaşacağını da anlatmanı isteyebilir. çıkışı kimse takmıyor.
  • sorun olmaz. vize başvuruna seyahat planını belirten bir dilekçe eklersen güzel olur. genelde herkes nereden gireceksen vizeyi oradan al diyor ama asıl doğrusu en çok hangi ülkede kalacaksan oradan almak. uzun süre amsterdam da kalacak gibi bir seyahat planı yaparsan hiç sıkıntı olmaz.