• öncelikle bilmeyenler için, varsa paint programımızı açıp üst menüdeki renkler bölümünden renkleri düzenle'ye ve oradan özel renk tanımla'ya giriyoruz. buradaki değerleri silerek yerine;
    ton: 12---------- kırmızı: 255
    doygunluk: 240------ yeşil: 206
    parlak: 207------- mavi: 185

    değerlerini giriyoruz. özel renklere ekle seçeneğiyle onaylayıp, boş sayfamızı boyayarak ortalama bir somon rengine ulaşıyoruz. eğer paint yoksa bi koşu boyacı hamdi'nin dükkana gidip "abi evi boyıycaz, aslında van dyck kahverengisi düşündük ama şöyle somon rengi nasıl olur bi bakalım" diyerek uzun uzun inceliyoruz.

    somon rengi formaya gelince, bu renk aslında sükunetle dolu, gösterişsiz ve bazen silik bir renk olabileceği gibi karizmatik* biri ya da zarif, güçlü ve alımlı bir nesne*, bir mekan üzerinde kullanıldığında marjinalleşen, sıradanlıktan sıyrılıp dikkat çeken, gösterişli bir renk olabilir. dolayısıyla forma üzerinde çok riskli bir renktir. sahada tıpkı barcelona gibi uyumlu ve üstün oyuncularla, çılgınlar gibi paslaşan, rakibi kudurtan, ahenkle coşan bir takım giyiyorsa bu formayı, rakip takımın renkleri çimen rengine dönüşüverir bir anda; kale direkleri saha çizgileriyle kaynaşır, hakemler düdüklerine gizlenir yok olur birden bire.
    galatasaray, mor rengin gündelik hayatta da kullanılması ve alternatifler arasında üst sıralarda yer almasınının getirdiği avantajlardan yararlanarak bu away formasını home formasına çevirebilmişti geçen sezon; oysa somon rengi forma aynı avantajlara sahip değil ve benzer etkiyi gösterebilmesi için mutlaka futbol düzeyini arttırıp, yapılacak transferler ve yıldızlarını parlatan bir oyunla sahada yer alırsa, mor forma gibi başarıya bakılmaksızın efsaneleşir.(kaldı ki mor formayla çıkılan maçlarda başarı oranı yüksek olmuştur.)
    elbette yönetim, rijkaard-neeskens ve takım somon rengi formayı yüceltmek gayesiyle bir araya gelmediler. dünya çapında markalaşmasına bir şampiyonlar ligi şampiyonluğu mesafe kalmış galatasaray için iyi, hızlı, skorer bir futbol zaten mecburi yöndür. fakat böyle bir alternatif formayı şampiyonluklar ve güzel oyunla zihinlere iliştirerek, simgesel bir etki yaratmak fikri hiç fena değildir. her zaman verilen "hollanda milli takımı'na portakallar denmesi" örneğinde olduğu gibi, o turuncu formaların, 1988'de, 2000'de oynadıkları göze hoş gelen futbolun ve o efsanevi kadroların anımsanmasına katkısı büyüktür. sonuç olarak bu kadar uzun bir gaz verme girişimindeki asıl amacım başkanım beni al mesajı vermek için değil; "başkanım bir ronaldinho olur bir henry olur, arkalarına diarra aşiretinden bir önreis olur. dişinden saçından makyajından keees, bunnarı al gel, hadi bakıyım" demek içindir!..

    edit: ayrıca 2010-2011 sezonu formalarını, ulusal basın keşfetmeden haftalar önce, içeriden edindikleri istihbaratla grafik olarak http://galatasarayformalari.blogspot.com/ adresindeki bloglarına taşıyanların alican tuncer ve orada bu çalışmalara imza atan okan öztoprak isimli arkadaşlar olduğunu, bu emeği kaynak göstermeden kullanan copy-paste çılgını türk basınına inat belirtmek isterim.

    edit2: ayrıca ısrarla (bkz: #19622797).
  • ay ay ayyyy yerim ben onu yerimmm ^_^
  • 2010-somon rengi galatasaray forması

    "somon rengi bir forma, tonu palermo forması gibi uçuk. şortu siyah, çorabı forma ile aynı renk somon. forma üstünün adidas çizgileri ve reklamları siyah, şortun çizgileri ise somon. formanın sırtında, içinde numaraların yazılacağı bir çerçeve olacak. çerçevenin şekli galatlar arması şeklinde. rengi ise somon formanın tonundan daha koyu bir somon rengi. forma üzerindeki gs armasının 2 yanında, 2 aslan figürü bulunuyor." (galatasarayformalari.blogspot.com)
  • somon pembesinin somon rengi olarak tanıtılarak pembenin yaratacağı çağrışımlardan kaçınma taktiği izlenmiş forma. uluslararası arenada pembe ile ilintilenmiş çağrışımlar şoole tanımlanmış; girls, love, health, breast cancer awareness, fairies, valentine's day, homosexuality, bisexuality, spring, easter, beauty, cuteness, glamor. yani karizmatik, güçlü, marjinal falan. ` : yerseneğer piyasaya sürülürse eşimhanımefendi`ye bi adet hediye edeceğim formadır, orası kesin.

    not : az önce ofiste bulunan bir arkadaşa tanıttım bu formayı, "bak" dedim "sizin yeni sezon formalarında biri buymuş", "sktr lan sizinkiler fotoşopla yapmıştır bunu, 2 dakkalık şampiyonlar sizi" dedi bana. ` : eheh`
  • pembe veya somon, rengi değil, anlamı önemlidir. bu forma taçsız kral'a* bir göndermedir. (bkz: palermo)
  • resmi olarak galatasaray'ın yeni sezon forması olmayan ancak keşke olsa dedirten forma. lakayıtları ve "lan bugün neye sarsam acaba" diyenleri ortaya çıkartacaktır. ulan götün yiyor mu barcelona, juvetus, palermo ve benzeri takımlara "aaa top lan bu eheuheueh" demeye? yemiyor değil mi? sen hiç merak etme paşam; keita giydiğinde hiç de biseksüel görünmez o forma. en azından zenci sevenler için.
  • tıpkı küfür terminolojisini cinsellik ve cinsel tercihler üzerinden kuran ergen beyinlilerin algısında olduğu gibi, korteksi tıkanmış bazı kişilerin aşağılama unsuru olarak kullanmaya yeltendiği pembe renkle özdeşleştirerek, kendi düzeylerince eğlendiği formadır. kaldı ki bu şahıslar akromatopsiden muzdarip olduklarının farkında bile olmadan atmosferde sinsice salınarak yaşayıp giderler.
  • millet istediği kadar taşak geçsin. gs bu formadan da bir bir milyon adet satar biz de eheheh ibnenelere bak deyip mastürbasyon yaparız.
  • çok şık duracağı kesin.

    mor forma da ilk çıktığında çok eleştirildi, sonra delicesine içselleştirildi. umarım bu tarz bir forma da üretilir, gidip her sene giydiğimiz tek düze formalara mahkum kalmayız.

    bir de krem bir formanın konusu geçiyor, onu daha da beğendim. üstünde yer alan figür ile renk arasında harika bir uyum var. nitekim galatasaray bu sezonda da geçtiğimiz sezon başladığı forma devrimine devam ediyor, taraftarına farklı seçenekler sunuyor.

    barcelona somondur, portakaldır giyerken süper, bize gelince tu kaka. görürüm lölö yapanları 2 sezon sonra kendi takımları çingene pembesi forma üretmeye başladığında...
hesabın var mı? giriş yap