80 entry daha
  • wifi sorununu az önce kendim açıp çözdüğüm.

    aslında olay basit, anten bazı ürünlerde fabrikasyon hatası olarak gevşek olduğu için wifi gücü zayıf kalıyor. bunu da ekranın sağ üst kısmına arkadan bastırarak anlayabiliriz. eğer çekim gücünde bariz bir yükselme varsa bu telefonda fabrikasyon hatası var demektir.

    test etmek için şu videodaki çok basit işlemi deneyebilirsiniz.

    çözümün mantığı basit: temas artırmak.

    bunun için 2 çözüm var:

    birincisi lehimle. şu videodaki gibi ya da şuradaki resimli anlatımdaki gibi çözülebilir bu sorun. (aslında aynı anlatım, biri resimli biri videolu)

    2. çözüm de lehime girişmeye tırsan ya da lehimi olmayanlar için (bkz: ben) , burada da olay şöyle: telefon çipi üzerindeki şu resimde işaretlediğim 2 kısım kapaktaki antene temas etmekte (soldaki kapaktaki temas yerlerindeki ezikliğe dikkat!). bu temassızlığı da o işaretlediğim kısımları (ki esnek yapıdalar) tornavida setimdeki ince uçlu maşa yardımıyla (iğne de olur) birkaç milim yükselterek önüne geçtim.

    ekran görüntüsü almadım, fakat 50 cm ötemdeki kablosuz modemi 2 uçla çekerken şu an tam görüyor. ayrıca wifi analyzera göre de yüzde 120 civarı grafikte (frekans netliği) bir yükselme yakaladım.

    ve bu işlem toplam 5 dakikamı aldı.

    düzenleme: işlemi yapacaksanız önceden sim kartını çıkartın, ve mutlaka ve mutlaka power ve ses tuşlarını para bandı ile kapatın ki düşmesinler. yoksa onlar dağılırsa yerine oturtması / toplaması çok zor.
94 entry daha
hesabın var mı? giriş yap