59 entry daha
  • "herkesi, herşeyi yargılamayacaksak, bu davanın anlamı yoktur, kandırmacadır," diyen toptancıları, ya hep ya hiççileri de anlamaya çalışalım, belki iştahı yok.

    demokratik haklar için mücadeleyle iktidar mücadelesini birleştirmek başka nedir ki?

    sizi gidi komünizmin bir çocukluk hastalığından mustarip olan yanlış solcular; yoksa her şeye sadece "hayır" demekle, iktidarın bir gün armut gibi kucağınıza düşeceğini mi sanıyordunuz?

    bakınız 90'lı yıllarda mecliste ve toplumda "141, 142 ve 163. madde kaldırılsın mı?" diye tartışılırken, paranoya yapıp "önerilen bu yasada sadece 141, 142 kaldırılsın denseydi ben de "evet" derdim ama 163. maddeyi de ekleyerek çıkarmak ve şeriatın yolunu açmak istiyorlar, bu nedenle türk ceza yasası'ndaki bu değişikliğe karşıyız" diyenler yanıldılar ama pek uslanmadılar ve karavana atmayı sürdürdüler. bu yasaya destek veren halk ve vekiller ise, sadece kendini değil başkalarını ilgilendiren konularda da özgürlük istediklerini deklare ederek, dindar kesimler nezdinde doğru bir demokrat tavırla olumlu puan kazandılar.

    karavanacılar, 2011'deki son referandumda da, kısmi değişiklik yerine tümünü değiştirmeyi önermedikleri için akp'ye kızıp yine oruç bozdular ve yine 'hayır' diyerek, referandum sonrası 12 eylülcülerin yargılanmasının yolunun açılacağını umanlarla da dalga geçtiler.

    yaşam yine onları değil akıllı bir taktikle yetmez ama evet diyerek kendilerini akp evetlerinden ayıran ancak referandum öncesi ve sonrası geniş kitlelerle (%58) birlikte yanyana yürüme olanağı elde edenleri doğruladı. hayır ve boykot diyenlerin önemli bir kısmının yeni oluşan cephede yerini alması güzeldi. küçük bir özeleştiri yeterliydi.

    özetle sözümüz fili yemek istediğini söyleyip ipe un serenleredir; kardeşler, fili parçalayarak yemelisiniz; yoksa iştahınızdan şüpheye düşürürsünüz.

    kendilerine kimi kutsal kitaplardan doğrulama arayanları da anlayışla karşılayıp destek olalım: (bkz: #27307772)
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap