51 entry daha
  • türkiye üzerinden konuşursak, islami olan ve olmayan iki akım var. islami sosyal bir çevrede yaşayan-evlenen-çalışan biri; islami olmasından bağımsız olarak ahlaklı olabilir, ahlaksız olabilir. islamilik burada bir sosyal aidiyet belirtiyor. şahsın islami kurallara uyması da, allah korkusundan mı geliyor, bu aidiyet duygusundan mı, onu islami sosyologlar düşünsün, beni ırgalamaz. beni ırgalayan şu. bu adam ahlaksızsa eğer; ahlaksızlığını belli bir gizlilikle yapacak. fuhuş yapacaksa gizli olacak (kameraya yakalanırsa cübbeli gibi fotoşok diyecek), milleti dolandırırsa çaktırmayacak. kendi sosyal çevresi dışındakileri dolandırırsa bir nebze göz yumulacak buna. kendi çevresi içerisinden karıya kıza sarkıntılık yaparsa hüsnüzan edilecek (evrenosoğlu, üzmez), en fazla görmezden gelinecek falan. direkt ahlaksızlık yapmak istemedi mi, adam işi kitabına uydurup başakşehir'de metresine, pardon imam nikahlı ikinci eşine garsoniyer (imamiyer) tutacak falan.

    bir sarhoşluğu, bir aşık olmayı gizlemek zordur derler. adam bütün bu ahlaksızlıkları muhtemelen ayık kafayla yapacak, dahil bulunduğu islami çevre gereği. alkol haram, domuz necaset, malum. zina, rasyonalize edebildiğin sürece, yakalanmazsan özellikle serbest. allah mı dediniz. sus allah'ın adını alma, pis ateist.

    islami olmayan çevrede yetişen bir adamın ahlaksızlığı, diğer taraftaki hemcisinden farklı olarak alkol bileşeni içerebiliyor haliyle. islami olmayan çevrede alkol alan var, almayan var. alkol alıp sapıtan var, şeker gibi olan var. ahlaksızlık yapacak adam, belki bazen vicdanın baskısıyla, belki bazen o vicdanın baskısını gidermek için alkol alarak kötü işi öncesi alkol, esrar alıyor olabilir. cola turka ya da red bull alıyor da olabilir. ben bunun konuyla alakasını göremiyorum.

    ha tek bir doğruluk payı şöyle varsa var bu islami propagandist mottosunun. tanımadıkları bilmedikleri ortamlarda eğlenme-parti olaylarına giren kızların alkolün etkisiyle hem gardları düşüyor, hem bazen hepten bilinçleri düşüyor. bu tip durumları hayatları boyunca kollayan oportünist çakallar da fırsatı kaçırmıyorlar haliyle. ama, benim nazarımda bunun okusun diye verilen hoca tarafından taciz-tecavüz edilen bir kızın durumundan çok farkı yok. iki durumda da oportünist bir çakal, zayıf bulduğu anda sürüden ayrılmış kuzuyu kapıyor.

    sorun alkol değil be hocam. en azından senin anladığın anlamıyla değil. daha önce alkol içilmiş bir bardak senin ne sevabını azaltır, ne günahını artırır yani. yane.
76 entry daha
hesabın var mı? giriş yap