46 entry daha
  • hakkında bir rivayet/hadis yazılıp bir de kaynak gösterilip, bakın can'dır denen, "hind'in oğlu"! (şüphesiz ki anlayanlar için tırnak içlerinde türlü ironi vardır).

    ömer bin hattab, kendisini şam/suriye valiliğine atadığında peygamberin ölümünün üstünden henüz 8 sene geçmişti ve mekke'nin fethinin (yani muaviye ve ailesinin islami kabul ettiklerini deklare etmelerinin) üzerinden 10 sene geçmişti. peygamber'in yanında müslüman olarak yaklaşık 2 yıl kalmış (630-632) muaviye. mantık bize, eski elitlerin islam toplumuna da elit olarak transfer edildiğini söylüyor. kimler tarafından? onu söyledim.

    yani muaviye' şam/suriye yöneticisi olduğu 640'dan beri bir siyasi ve ekonomik güç, islam devletinin bebekliğinden beri, neredeyse peygamber ölür ölmez. ölümü olan 680 yılına kadar -ali'nin halifeliği olan 656-661 arası hariç- ömer bin hattab ve zaten akrabası olan osman bin affan dönemlerinde de ilişeni edeni olmamış, fetihlerle de zenginleşmiş. sonra 750 yılına kadar ise zaten emevi hanedanının hükümranlığı.

    peygamber'in ölümünün ardından 110 senelik bir hüküm, valiliği saymazsak 90 senelik bir emevi hanedanı. islam devletinin başına gelen insanın da, hele de muaviye gibi arabın dört dahisinden biri olarak gösterilen bir adamın, "ben peygamberi sadece 2 sene gördüm lan, doğru dürüst hiç bişi demedi benim hakkımda" deyip kenara çekildiğini sanmak ise ya armutluktur, ya da başka birşey bulamadım, armutluktur. hem de siyasi çekişmeye girdiği ehlibeyt ise, ali'nin şanı gün gibi ortadayken ve o hilafeti ali'nin ve oğlu hasan'ın elinden almışken.

    - bu arada uyduruk hadisleri özene bezene yazmaya başlamıştım, sonra olası bir sorularlaislamiyet cevabı ile karşılaşıp hüngür hümgür ağlayacağımı düşünüp, yeter dedim, tek hadis yeter (bkz: sorularla islamiyet/@huseyin riza)-

    bomba bir hadis ile sözlerime son vermek istiyorum, tabi ki ebu hureyre'den (ben ikincil kaynaktan okudum, ana kaynak zehebi'nin nübela'sı, cilt 3 sayfa 129-130):

    "peygamber dedi ki: allah katında eminler üç kişidir: ben, cebrail ve muaviye."

    hay maşallah!

    babasi icin:
    (bkz: ebu süfyan/@huseyin riza)

    türkçe ve akademik bir kaynak:
    saltanata giden yolda muaviye bin ebi süfyan, ankara okulu yayınları.
200 entry daha
hesabın var mı? giriş yap