• taraf'ın izmir'de taş devri başlıklı haberine göre; "sanatın ve sanatçının dostu" izmirli bir kadının ağzından dökülen bilinçaltı patlaması. olay malum. dün [22 kasım 2009] izmir'e gelen dtp'li yöneticiler için vatandaşlar konvoy oluşturuyor ve izmir'in "seçkin, demokrat, beyaz, elit, depresif laik" ablaları tepkilerini taş, sopa ve bunlardan daha elim ve vahim olmak üzere retorikle gösteriyorlar.

    haberdeki ilgili kısım şöyle:

    "... konvoyun saldırıya uğradığı olayda ilginç ayrıntılar da vardı. kargaşa sırasında bir kişinin öldüğü haberi çıkınca, bir kadının “ölen türk mü, kürt mü?” diye sorması, insanlığın izmir’de hangi noktaya geldiğinin göstergesi oldu. kalabalık grubun içindeki bir kadın ise “ciplerle şov yapıyorlar. ben türk’üm binemiyorum onlar neden biniyor” derken, bir başka vatandaş da, “izmir düşmana ilk kurşunun sıkıldığı yerdir. bu da onlara ilk kurşun olsun işte” ifadelerini kullandı.

    http://www.taraf.com.tr/haber/44433.htm

    buradaki ilk kurşun tehditine mi yanayım, kürtlüğü, sınıfsal bir nefretle, aynı zamanda yoksul ve mülksüz bir kölelikle eşitlemelerine mi?

    izmirlilerin bu artık suyu çıkmış kibirlerini basit bir kente özgü yaşam tarzı güzellemesinden çıkarıp özcü ve ırkçı bir nefrete dönüştürmelerinden iğreniyorum.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap