• (bkz: saklambaç)
  • parasızlık önemli bir sebeptir.
  • "aranmak" olabilir genel olarak. ara ki bulasın sözünü her mecraya uygulamayın.

    24 saat açık lastik tamircisi bulmak, yerde bozuk para bulmak, sevgili bulmak. hayat tuhaf. düzenli sevişeceğin birini bulabilirsin, elin kolun boşta kalmasın, haftasonları birlikte gezebileceğin birini bulabilirsin, laflamak, vakit geçirmek için idareten birini bulabilirsin, dostlar alışverişte görsün diye birini bulabilirsin, ama sevgili bulamazsın. sevgili karşına çıktığında sevinebileceğin bir şeydir bence, bulabileceğin değil. ama sen yukarıdaki tanımlara uyan insanları hayatına sevgili sıfatıyla sokuyosan zaten sen ararsan allahın izniyle belanı da bulursun bir gün.

    (allahım, niye, neden, atarlı fbook insanları gibi aslen zerre ilgimi çekmeyen konularda gayet ilgili bir biçimde saçma sinirli entryler giriyorum. bilmiyorum. yarın sınavım olduğundan olabilir her zamanki gibi)
  • (bkz: badakizm)
  • bu konuyla ilgili güzel bir söz bulunmaktadır.
    "dileyin, size verilecek; arayın, bulacaksınız; kapıyı çalın, size açılacaktır. çünkü her dileyen alır, arayan bulur, kapıyı çalana kapı açılır" hz. isa
  • illaki de bulmak istemek. la bi dur, iki nefes al..
  • aşırı seçicilikten olabilir. mesela benim kuzen... yakışıklı, zeki, kendince maddi durumu da iyi. aç değil en azından. gezip tozabiliyor. ama aşırı seçici. psikopat yani.

    bu kız çok zengin. bu kızın muhabbeti iyi değil. bu kızın kaşları kalın. bu kız veriyo. bu kız çok yavşak. bu kızın başı kapalı. bu kız güzel değil. bu kız beni aşar, fazla güzel. sarışın sevmiyorum bu olmaz. bu çok gotik. bu biraz kilolu... uzat uzatabildiğin kadar. gey midir nedir anlamadım.

    kıssadan hisse, sadece 'sevgili' düşünüyosan, bu kadar seçmiycen hacı. takılmana bak. olmazsa olmaz, gün gelir biter ilişkin. evlenicem demiyosun ki bu kadar filtreliyosun kızları. hayır bide sen kimsin aga sen kimsin? *
hesabın var mı? giriş yap