*

  • yasaklamak yerine artik bundan boyle butun diger medeni ulkeler gibi kimlikleme uygulamasina gidilse, kopegin daha profesyonel ellere rahatlikla teslim edilecegi su goturmez bir gercektir.

    ancak dogrudur, bir pitbull'u oyle herkese veremezsiniz, bunun da onune bir turlu gecmek lazimdir.

    bazi insanlar "ulkenin bu durumunda simdi kopekleri mi kimlikleyecez hey allaam, peynamaz cocuklariniza veriyosunuz langirt oyairler" diyebilirler, ancak bir yerden de baslamak lazim.

    yasaklamaklan degil, kontrol etmeklen bir yere varilacagini da artik devletimizin anlayabilmesi lazim.
  • http://www.milliyet.com.tr/…010/1255894/default.htm

    tiksindiriyor artık bu ülke beni. sadece tiksindiriyor. sağı da tiksindiriyor solu da tiksindiriyor. köpekten korkup üstüne taş atan medeniyetsize o köpek saldırıyor (hakkı olarak) sonra o nefes alması bile fuzuli olan adam gidiyor belediyeye bu köpek saldırgan diyor, belediyenin çok çalışan eğitimsiz zatları da alıyorlar o köpekleri ormana bağlıyorlar. kaç köpek gitti böyle gözümüzün önünden. niye gittiler peki? cahillikten, yaşamayı haketmeyen bu medeniyetsizler yüzünden hayvanlar canlarından, haklarından oldu. böyle bir ülkede kimse gelip de pittbull lar saldırgan durduk yere saldırıyorlar ölüm saçıyorlar demesin. yok öyle bir şey. tamam dövüştürlmesini insaniyet namına yasaklayın ama bu hayvanları sahiplerinden çekip alamazsınız ey allahsızlar. sokaktaki çocuğun yüzünü sevgiyle yalayan pittbull var benim sokağımda, kimse onun sevdikleriyle yaşama hakkını elinden alamaz, biraz insan olun, bir 5 saniye insan olun düşünün ey beyinden yoksunlar. toplatın bakalım, toplatın canlı canlı katledin onları da, hepsini öldüreceksiniz lan, koynunuza sokup bakacak değilsiniz ya. allah sizi taş etsin ki hepsini canlı canlı gömeceksiniz değil mi hayvan düşmanları?

    sokaktaki köpeğe gelene kadar kimler kimler dehşet saçıyor, gidin mahhalnin kızlarını becerebilmek için sokak köşelerinde sabahlayan serserileri toplatın, gidin cebindeki paranın her kuruşuna göz koyan banka uygulamalırını yasaklatın, gizli gizli arkandan gelip market poşetinin içindeki peyniri çalan çingene çocuklarını toplatın.

    ama çok iyi yapıyorsunuz ya tabi tabi, o hayvanları bu türkiye denen cehalet cehenneminden uzak tutun, onlar bu sokaklarda yaşadıkça hergün işkence geliyordur yaşamak.

    çok aydınlık yerlere geliyorsun türkiye bravo be kim tutar seni.
  • rtük tarafından alınan karar gereği, artık filmlerde görünen pitbull'lar da mozaiklenecekmiş...

    o bi şey değil de,
    * trafik kurallarına uymayanları yasaklasak? cezaları ağırlaştırsak?
    * rüşvet yiyen memurları, polisleri yasaklasak? başbakanlık etik kurulu'nu yasaklasak da memura verilen rüşveti legal olarak algılayan bir kurum hepten yok olsa...
    * 18 yaş altındaki kız çocuklarını üç beş kuruş için dedesi yaşındaki adamlara peşkeş çeken cemaat piçlerini yasaklasak da kız çocukları tecavüzden tacizden kurtulsa...
    * insafsızca zam yapıp halkın ebesine mütemadiyen tecavüz eden zihniyeti yasaklasak?
    dünyanın en pahalı benzinini satan devleti yasaklasak?
    * tüm avrupa ülkelerindeki makam otolarının toplamından daha fazla makam otosuna sahip devlet yapımızı yasaklasak?
    * sırf vatandaşı soyup sovana çevirmek için tasarlandığına inandığım "yeni pasaport" dümenini yasaklasak... hatta gözümüz yese de tek tip pasaporta geçsek ingiltere'deki gibi.....

    ama yok

    öncelikle pitbull'ları yasaklayalım. hatta itlaf edelim de sağlam olsun...
    pitbull'lar nasıl olsa karşı tehdit oluşturmuyorlar, gösteri yürüyüşü felan da yapamazlar... başa çıkmak daha kolay..
    hem şimdi memurlara rüşveti yasaklarsak aç bilaç kalırız
    di mi yasakçı herifler sizi...
  • mafya infazcısı, gaspçı ortağı haline gelmiş bu köpekleri, daha doğrusu genetik hokkabazlıkla üretilmiş bu biyolojik silahları hayatımızdan uzaklaştırmaya yarayacak karar. ha köpeğe sorsan benim suçum değil der ama devlet köpeğe danışarak karar almaz.
  • benim anlamadığım; el koyma olayı.
    adamın elindeki köpek saldırgan, dolayısıyla insana zarar verebilecek karakterde ise gerekli testleri yapar, uyutursun. e hadi artık satışı yasak, baktın satıyor, el koyarsın, ona da ok. destekliyorum hatta..

    ama elinde hiçbir insanoğluna kuyruk sallayıp, oyun oynamak dışında aktivitesi olmamış, aksi yönde teşvik edilmemiş hayvanı sahibinin elinden nasıl alacaksın? sıkar biraz.

    barınakta sokak köpeklerine yer bulamıyorsun, bu kadar pitbulla nasıl yer bulacaksın. pitbullun ne olduğunu neye benzediğini bilen kaç adamın var. kaç türü var bunun mesela, benimkine bakınca çoğu kişi sokak köpeği zanneder, o pitbull dediklerinden yüz kat daha pitbulldur, vb...

    bir pitbull sahibi olarak; köpeğini kavga ettirenin köpeğine el koy, hapis cezasına kadar yüksek cezalar ver, kabul.

    adamın köpeği insana karşı agresfilik gösteriyorsa, yine tamam.

    ama öyle kafana göre, "pitbull yasah bu" diyip almaya kalkarsan, geçeceksin o işi.

    bir de hukuki olarak pitbullun yasak olmasından önce bu hayvanı alıp büyütmüş olanlar var. var da var yani...

    köpeğimi hiçbir insanın canından üstün görmüyorum. en ufak bir agresifliğinde ben gerekli olan işlemleri yapmaya hazırım. köpeğimi yapacakları agresyon testlerine sokmaya da hazırım. gerçi onlarda bunu yapabilecek kapasite bile olduğundan emin değilim.

    o yüzden; pitbull alım satımını bile denetime alamayanlar, köpek dövüşlerine izleyici kalanlar, sokak köpeklerini gizlice toplayıp öldürenler ama benim gibi efendi efendi köpeğini besleyen, dövüştürmeyi bırak onun için kendi dövüşebilecek kadar sevenlere takanlar, bi siktirsin gitsin.

    zihniyeti engellemedikten sonra, alan rottweiler alır onun bunun üstüne salar, onla uğraşırsın 5 sene sonra.
    dövüştürecek olan, kangalını dövüştürmeye devam eder. bundan 10-15 sene önce pitbull mu dövüştürüyorlardı köylerde, he gençler?

    edit: imla
  • çok doğru bir uygulama olması sebebi ile hücrelerime kadar desteklediğim yasaklama. fakat bazı köpek sevicileri bundan rahatsız oluyor, kuyruklarına teneke bağlanmış gibi bağırıyorlar köpekler şöyle olmasın cart curt diye... köpeklerin haklarıyla harcadıkları vakitlerini gördükleri ilk belediye parkına bir fidan dikmekle geçirseler veya o parkta yerde gördükleri plastik bir çöp ambalajını çöpe atsalar bu ülkeye ve dünyaya daha faydalı olurlar diye düşünüyorum lakin maalesef bu köpek seviciler, tabii bilinçli olanları ayırmak lazım, fidan dikmek yerine dikilmiş fidanın köküne köpeklerini işetmekten çekinmeyen insanlardır, köpeğinin pisliğini temizlemek yerine o asfaltta bırakan çağdaş insanlardır. kendilerine sorsam amına koyim dünyanın en marjinal ve anlamlı işini yapıyordur bu hayvanı beslemekle ve sokaklarda gezdirmekle.

    bugün, sokaklar 10 lira için birbirini öldüren sahipsiz, kimsesiz çocuklarla dolu.
    köpeğin yasaklanması mı? sikimde değil şahsen.
  • bu yasağı uygulayacak insanların on farklı cins köpek içinden pitbull'u bulamayacak olması ile saçmalığı katlanacak olan yasaktır. kendini görevli sanıp, boxer ile pitbull'u, dogo ile husky'i karıştıranlar gördükten sonra...
  • süper ötesi, desteklenilesi karardır. tikkyler hemen çıkmış "yasaklara karşıyım, özgürüm, aydınlık türkiye..." falan filan. ya geç bunları arkadaşım. bu köpekler tam bir canavar ve komut dinlemeyen yaratıklar. her yıl mutlaka haber oluyor pitbull x yaşındaki bir çocuğa saldırdı diye. önce kararın neden verildiğini idrak etmek lazım.

    işte bir örnek, daha yeni: http://www.ntvmsnbc.com/id/25105833/
  • demin saydım youtube'ta düzgün yetiştirilmiş ve akabinde çolukla çocukla videosu hazırlanmış 19372 tane pitbull videosu var. küsüratlı salladım çünkü elbette saymadım. yetiştiriliş tarzı köpeğin davranışında çok etkilidir, her köpeğin kendi karakteri olduğu doğrudur ancak görünüşü korkunç yav bunun diyerekte bir ırk lekelenemez, ırkı güçlü olduğundan, katil gibi köpek yetiştirmek isteyenlerin tercihi pitbull'dur doğru ama cezayı köpeğe kesersen olmaz ki arkadaşım, git onu öyle yetiştireni at içeri. kendimi bildim bileli köpek yetiştiriyorum elimden 2 sivas kangal, 1 golden, 1 collie geçti, iskoç çoban köpeği olan collie cinsi köpeğim gözleri doğuştan kör olduğundan en agresifiydi, sevmeye gelen insanı bile kokusundan tanımazsa ısırırdı, de hadi gidin yasaklayın tüm collieleri.
    parkta bahçede çok yiğitler, uyarılarımı dinlemeden koşturdu üstüne lassi laaassiii diyerek, bir çoğu vay anam diyerek uzaklaştı.

    saçma bir yasak nihayetinde.

    edit: al mesela demin bitane denk geldi koyuyorum link

    http://www.youtube.com/…pp2y&feature=watch_response

    nihayetinde evde sevgi ile büyütülen hiçbir köpek sapık bir katile dönmez.

    http://www.youtube.com/…luqf9-jd8ik&feature=related

    bu ikinci video'da pitbull çok vahşi mına koim onun diyenlere gelsin, mına koim yetiştirmeyi bilmeyen yamyamlara köpek veriyorlar cezası köpeğe kesiliyor.
hesabın var mı? giriş yap