• işleyiş mantığı şöyle olsa gerek:

    bir entry'e o güne kadar 8 şukela, 2 çok kötü verildi diyelim.
    -) şimdi: (+8 -2) / 10 = +0,60 puanı var
    -) şukela dersek, (+8 -2 +1) / 11 = +0,63 puanı olacaktır
    -) öehh dersek, (+8 -2 +0) / 11 = +0,54 puanı olacaktır
    -) çok kötü dersek, (+8 -2 -1) / 11 = +0,45 puanı olacaktır

    bir başka entry'e o güne kadar 1 şukela, 6 çok kötü verildi diyelim.
    -) şimdi: (+1 -6) / 7 = -0,71 puanı var
    -) şukela dersek, (+1 -6 +1) / 8 = -0,50 puanı olacaktır
    -) öehh dersek, (+1 -6 +0) / 8 = -0,62 puanı olacaktır
    -) çok kötü dersek, (+1 -6 -1) / 8 = -0,75 puanı olacaktır

    yani; bu düğmenin işlevi, puan vermeden paydayı büyütmektir. beğenilen bir entry'i iyiden kötüye doğru "biraz" kaydırabilir (çok kötü kadar değil), ya da zamanın ötesinde bir entry'i kötüden iyiye doğru "biraz" kaydırabilir (şukela kadar değil).

    buradaki algoritma ve işleyiş mantığı tamamen kişisel tahminlerimdir, yanılıyorsam düzeltin...
  • bu butonun amaci $udur: malum, yazarlarin karma puanina sahip olabilmeleri icin girdikleri entrylerinin belli bir kadari oylanmak zorundadir. diyelim ki bu sayi 50 entry olsun. oeehh butonuna basinca yazar pozitif ya da negatif bir puan almaz ama en azindan oylanmis entry sayisi artar. o yuzdendir ki bu dugmeye oyle bir .oka yaramiyor diyip, uvey evlat muamelesi yapmayalim.
  • eskiden yazar olmadan önce, ağzım açık kaldı valla, hayran oldum anlamına geldiğini düşünerek bir çok kişinin karmasını sikmeme vesile olmuş efekti. evet malım ne var bunda...kendimle barışığım en azından...
  • zannımca kullanım nedeni iyi ya da kötü olmaktan uzak, daha çok at zekerine konan kelebek gibi, ne işe yaradığı belli olmayan, kuntizlik, sinsilik veya içten pazarlıktan eser taşımayan tamamen safkolozluk içinde estetikten uzak bir biçimde doğan entrylere karşı bir görüş bildirmek olan buton. misal:

    başlık: ali
    entry : "canımdan çok sevdiğim biricik kardeşimin adı. zaman zaman kavga etsek de aslında kardeşlik böyledir işte."

    yorum: ne kadar içten ve samimi yazmış değil mi sevgili okurlar.. peki bundan bize ne? işte bu soruyu kendimize sorduğumuz anda basıyoruz oeehh butonuna rahatlıyoruz. bir diğer örnek:

    başlık: 29 şubat 2008 galatasaray fenerbahçe maçı
    entry: "37. dakikasına girilirken skorun 0-0 devam ettiği maç."

    yorum: bravo! aynı maçın bundan sonraki kısmında 53 tane daha girilebilecek nefis bir entry. bu durumda ne yapıyoruz. basıyoruz oeehh butonuna rahatlıyoruz.

    başlık: 90 dakika
    entry: "geçen bölümünde hıncalın çok doğru konuştuğu program."

    yorum: ne zaman konuştu, ne hakkında konuştu, aaa hıncal konuştu gibi soru işaretleri beliriyorsa kafalarda hemen çok kötüye davranmıyoruz. basıyoruz oeehh butonuna rahatlıyoruz.

    sözün özü oeehh bir rahatlama butonudur. her yaptıktan sonra pişmanlık duymak istemiyorsanız dikkatli olun.
  • ayrica cranberries'in promises adli parcasinda ust uste tekrarlanan efektimsi $eydir bu. oeehh oeehh oeehh oeehh oo eehh diye surup gider.
  • oeehh butonu şu işe yarar efendim:

    misal zevcetiçgüveysi isimli bir yazar, bir zirve esnasında bağıraraktan "bütün yazarların tiynetini skeyim, hüviyetlerine sokayım" demiştir. zirvede bunu duyan bir kaç kişi arasında olan gambilihaçtainciolmaz nickli yazar da eve vardığı gibi bunu sözlüğe taşımıştır.

    başlık: zevcetiçgüveysi

    entry: yanlardan al üstler kalsın zirvesinde "tüm sözlük yazarlarının tiynetini skeyim, hüviyetlerine sokayım, makatlarını yarayım" demiş sözlük yazarı.
    (gambilihaçtainciolmaz 24.09.2004 00:32)

    şimdi zirvede bu hakarete kulak misafiri olmuş diğer şahıs olan götündenuydurmanınengüzelörneği de evine varır. o da bu vaka-i şerriyeyi sözlükle paylaşmak ister. zevcetiçgüveysi'nin tüm entryleri kötülensin, sözlükten ihrac edilsin diye yüreciği tutuşur. lakin sözlüğü açtığında görür ki, diğer bir sözlükçü ondan önce davranmıştır.

    şimdi yazarımız ne yapsın?

    a) şansına küsüp başka bir başlığa doğru yol alsın.
    b) entriye şukela versin, yüceltsin.
    c) entriyi kötülesin.
    d) oeehh versin, memleket tam olsun.

    şimdi, a şıkkını gerçekleştirirse, yazılan entry oracıkta kalacak, kimsenin dikkatini çekmeyecektir. tarihin karanlık sayfalarına katılıp gözden kaybolacak, zevcetiçgüveysi'nin ettiği küfür yanına kalacaktır.

    eğer ki b şıkkını gerçekleştirirse entry beğenilenlere girecek, okuyan kişi entride bir espri var olduğunu sanacak ve hakareti önemsemeyecektir. zevcetiçgüveysi yine yaptığıyla kalacaktır.

    c şıkkı vuku bulursa entri zamanın ötesine gidecek, okuyan yazar bunun yalan yanlış bir entri olduğunu düşünecektir. (veyahut zevcetiçgüveysi'ne haksızlık yapıldığını düşünecektir) yine şahıs ettiğiyle kalacaktır.

    işte d şıkkı bu duruma ilaç gibi gelecektir. zira oeehh verilen entri şıppadanak haftanın dikkat çekenlerine girmekte ve orada teşhir edilmektedir. gambilihaçtainciolmaz nickli yazarın yazar hakkında kısmının, zevcetiçgüveysi başlığına nazaran daha göz önünde olacağı aşikardır. bu halde mişın komplitıddır, entry azami yazar sayısıyla paylaşılmıştır, kan yerde kalmamıştır.
  • şişme bebeğin yüz ifadesini andıran ":o" ibaresi yüzünden çok kötü anlamlar ihtiva etmesi muhtemel,uzak durulması yeğ buton.
  • öeehh deme ihtiyacı hissedildiğinde basılacak bir buton ancak insanın ne zaman öeehh deme ihtiyacı gelir bilinmez. yani şimdi durumu genel olarak gözden geçirelim. şukela yüceltme butonu oluyor, cok kotu adı üstünde çok kötü entryler için kullanılacak, bu durumda ohleme butonu nötr kalınan durumlarda kullanılacak sonucuna varıyoruz. yani "iyi değil ama kötü de değil...belki ileride karşıma çıkarsa tekrar okurum ama özellikle aklımda bulundurmam bu entryi" tadındaki entryler için kullanılabileceği sonucuna vardığım fasilite.
  • siteye bir de ses dosyasına kaydedilmiş şekilde konulmasını beklediğim ünlem.
  • iyileme ve kotuleme butonlarinin ikisine de ait istatistikler varken (en begenilen entry leri ve en sevilmeyen entry leri) kendisine ait de bir istatistik beklenen buton.
hesabın var mı? giriş yap