• kolay söylenebilen bir nick seçin.
    tamam, yazılışı, anlamı çok ilgi çekici, karizmatik duruyor olabilir; ama bir zirveye gittiğiniz zaman olası nick diyaloglarında bayağı zorlanacağınız kesindir. ayrıca aldığınız nickin herkes için anlamlı olması da faydalıdır, yoksa herkes size anlamını soracaktır.

    cinsiyetinizi belli eden nickler almayın. sonra zirvede "ya ben kız bekliyordum yapılı bir adam çıktı karşıma, iyi mi?" veya "ben de iri yarı bir adam gelecek diye korkuyordum, ufacık bir kız çıktı" diye diyaloglar ortama eğlence katar.

    nick seçiminde neden hassas olması gerektiğine hemen kendimden örnek vereyim:
    yüce insan, bilge kral, aliya izzetbegovic'i anma zirvesi'nde 10 kere tekrarlanan bir diyalog:

    -nickin neydi?
    -cöminay sıtonhed
    -ne?
    -gemini sıtonehead diye yazılıyor.
    -ben yine anlamadım ya, şuraya yazsana.
    -(yazılır)
    -anlamı ne?

    (bkz: ben ettim siz etmeyin)
  • dahi anlamında de kullanacaksanız ayrı yazın!
  • nasılsa beni almazlar düşüncesinden sıyrılıp alınması gerekir. zira eğer olur da yazar olunursa, ekşi sözlük ve bilumum ekşi sözlük sub-etha'ları kullanırken artık hep o nick'le anılacaksınız. her yerde bu nick karşınıza çıkacak. bu yüzden:

    -alkollüyken nick almayın,
    -sinirliyken nick almayın,
    -başkalarından fikir alarak nick almayın, önemli olan orjinalliktir *
  • amaaan nasıl olsa okurluk hesap ilerde değiştiririm diye düşünüp, saçma sapan bir nick almayın. yok öyle bişi..

    (bkz: şu an ağlıyorum ve entry giriyorum biliyor musun)
  • beğenmediğiniz bir filmden replik veya başka bir şeyi nickiniz yapmayın.

    haftada kaç kişiden "nickin yüzünden kıskandığım tek yazarsın, ben de istedim bu nicki ama kullanımda dedi" diye mesaj aldığımı bilemezsiniz.

    buraya kadar normal, ama üzerine bir de full metal jacket hakkında konuşmaya başlamıyorlar mı, orada balata yanıyor işte!!!
  • cinsiyetinizi belli edin. tüm entry'lerin okunması zaman alabiliyor.
  • ne giyip giymediğinize dair bilgi vermeyin.
  • "okurum ben yeaaa" diyerek kafanıza göre abidik gubidik nick almayın. ayrıca ruhsal durumunuza göre de seçim yapmayın.
  • uzun vadeli düşünün. kendinize güvenin.

    ne demek mi istiyorum? 18-19 yaşındayken aldığınız nick'i 35-40 yaşınızda da kullanıyor olabileceğinizi unutmayın. biraz dövme yaptırmak gibi esasen.. gerçekten büyük ve önemli bir adam olabilirsiniz, ama nickiniz "ananzaaaa" olabilir.. herkes sizden bahsederken "x de ekşi yazarıymış, niki ne acaba?" diye düşünürken, akıllarına en son gelecek nick'i almış olmak da tabii akıllıca bir seçim olabilir, ama ben yine de aleyhte kullanılabileceğini düşünüyorum..

    bir de evet, cinsiyet belli etmek zorunda değil. ama bu durumda default olarak erkek muamelesi göreceğinizi unutmayın (maalesef).
  • okuyabildiğiniz bir nick seçin.
hesabın var mı? giriş yap