• herkes kapısının önünü süpürse olur bence. herşeyi devletten beklememek lazım.
  • karadenizli müteahhitlerimize bu hususta büyük rol düşüyor.

    sizden başka kimse o coğrafyada apartman dikiltmez hacı.
  • olayın gerçekleşme ihtimali nedir? mars hakkında biraz bilgi verelim.

    -mars'ın yüzeyine en çok benzeyen dünyadaki yer,güney california'daki mojavi çölü'dür.
    -mars'ta çok sayıda demir oksit dolu kızıl tepeler bulunmaktadır,bu demir oksit olan toz zerrecikleri tabanı oluşturur ve de atmosferde bunlarla doludur,o yüzden kızıl atmosferi oluşturur.bu da dev toz fırtınalarına sebep verir.bu toz fırtınaları aylarca sürebilmektedir.
    -geceleri -100 dereceye düşebilmektedir.
    -atmosferinde oksijen yoktur.kutuplarda bulunan bulutlar ise tamamen karbondioksitten oluşur.
    -dünya'ya en yakın konumu 54 milyon km.dir.
    -bilim adamları bir zamanlar mars'ın yarısının okyanuslarla dolu olduğunu düşünmektedirler.suyun akarken oluşturduğu şekiller,dünya'nın okyanuslarının sebebiyet verdiği şekillendirmenin benzerinin mars'ta da bulunduğunu söylemekteler.
    -dünya'mızı da koruyan bir manyetik bir alan mevcuttur,bu alan bizi güneşin zararlı ışınlarından,sıcağından vs. korumaktadır,ancak güneş'e 4. uzak olan bu gezegenin manyetik alanı dünya kadar fazla olmadığı için zamanla atmosferi iyonize ettiği düşünülmekte.zaman içinde güneş ışınları ve diğer etmenler nedeniyle devamlı dövülen mars'ın çekirdeği de bundan etkilenerek manyetik alan oluşturamaz hale gelmesi sebeplerden bir diğeri.mars dünyamızın yarısı kadar büyüklüğe sahiptir.
    -bilim adamları uzun süre mars'ın kutuplarında bir takke gibi duran beyaz şeylerin donmuş buz olduğunu düşündüler,ancak bunun donmuş karbondioksit olduğunu öğrendiler ama bu karbondioksit kütlesinin altında tonlarca su olabileceği gerçeğini de hiç bir zaman gözardı etmediler,çünkü bu takkelerden aşağı doğru çok sayıda bugün nehirlerimizin yeryüzümüze yaptığı şekiller benzerlik göstermekte.ayrıca kutuplarda yapılan araştırmada co2 yüzeyinin altında büyük ölçüde hidrojene rastlanmıştır.
    -1984'te nasa antartika'da br meteorit parçası buldu,bu etiketlenip arşive kondu,1990'de farklı bir elektron mikroskobuyla tekrar gözden geçirilen bu parçanın aslında zamanında mars'tan alınan numunelerle benzerlik gösterdiği belirlendi.daha çok incelenen bu taşta karbona rastlandı ki karbon hayatın yapıtaşlarından birisidir.
    -ayrıca donmuş halde buzun bulunduğu,hiç güneş ışığının olmadığı alanlar ki antartika bunun için bulunmaz hint kumaşı bir çok araştırma yapılmıştır.düşünün ki,15 metre kalınlığındaki buz tabakasının altındaki ,sıvı suyun olduğu bölümlerde bir çok organizma bulunmuştur,hem de sıfır güneş ışığı ortamında.mars'ın kutuplarında buna benzer bir yaşam olabilir mi,işte bunu daha bilmiyoruz ancak dünyada olan orada neden olmasın.mars'ta gelişmiş yüksek organizma durumu bulunmayabilir ama yaşamın tekrar elverişli hale gelmesini sağlayacak yapıtaşlarının bulunduğu aşikar.
    -mars the red planet belgeselinde bir prof. şöyle demektedir: "bizler her şeyi kendi dünyamızdaki fizyolojiye bakarak açıklıyoruz ancak oradaki duruma ayak uydurmuş,binlerce yıldır var olan bir hayat sistemi olabilir.unutmayın ki mars'ta oldukça büyük miktarda hidrojen bulduk,bu çok büyük bir şey"
    -aynı belgeselde geçmişte oluşan nehir vadilerinde 2008 yılında bir sıvı akıntısı olduğu gözlemlenmiştir.bunun bir lav akışı mı ya da başka bir şey mi olduğu anlaşılamamıştır.tek konu,sıvının aktığı bölümün vadi olduğu ve geçmişte nehirler tarafından yapılan yüzey şekillendirmesinin tahmin edilen alan olduğu.

    evet mars'ta akıllı bir yaşam formu bulunmayabilir ancak tekrardan yaşamın oluşmasını sağlayacak etmenler mümkün bulunmakta.bu durum sadece katı katmanın altında olabilir.yüzeyde böyle bir şey olması pek mümkün görünmemekte.bir atmosfer oluşturmak şimdiki teknolojimiz ile mümkün görünmüyor eğer bir atmosfer oluştursak bile bunun sabit kalabilmesi için ciddi bir manyetik güce ihitiyaç bulunmakta.mars'ın çekirdeği de bu manyetik alanı oluşturacak en büyük güç ve şuan da yetersiz.keşke kpss'de bunlardan sorsalar amına koyim ne güzel olurdu.
  • ne zaman ki tekel bayisi ve ganyan bayisi açılır, işte o zaman mars yaşanılacak bir yer haline gelmiş demektir. bunlar olmadan olmaz.
  • (bkz: the mars underground)

    bi de ufacık bi şey ekleyeyim, "dünyayı yaşanamaz hale getirdiler mars'ı nasıl yaşanacak hale getirecekler ki" diye soran arkadaşlar, biliyor musunuz ki dünyayı hangi metodlarla yaşanamaz hale getirdiysek, aha işte aynı metodlarla mars'ı yaşanabilir yapıyoruz. dünyada küresel ısınma mı var, buna mı sebep olduk, aha işte aynısını mars'ta yaparsak orayı güzelleştireceğiz.

    kaldı ki bu belgeselde de adam eline bi deodorant sitesi alıp havaya sıkıyordu, burayı böyle kötüledik ama mars'ı böyle güzelleştirebiliriz gibisinden bi laf ediyordu. mars buz gibi olm, orayı sıcaklaştırmak zaten amacımız.
  • dutluk oluşturup sonra oralara konmak lazım.. ki torunlarımız "buralar eskiden hep dutlukmuş" ve "bizim dede akıllı olup şurdan üç beş bir şeyler kapataydı" deyip arkamızdan kötü konuşmasın.
  • haddini bilmezliktir.
    önce kendi memleketimizi bi toparlayalım da, sonrasında bakılır:
    (bkz: kars'ı yaşanabilir hale getirmek)
  • şu an için dünyayı yaşanabilir hale getirmekten kolaydır.
hesabın var mı? giriş yap