• yokluktan geliştirdikleri tıp sistemi sayesinde ilerlemiştir.
    (bkz: kötü komşu insanı mal sahibi yapar)
    tüm amerika kıtasında (birleşik devletler ve kanada dahil) en düşük ölü doğum oranına sahiptir. (yanlış hatırlamıyorsam binde altı)
  • bir ülkenin bütün insanalrını sözde cezalandırmak adına ilaç ve her türlü tıbbi malzeme ambargosu uygulamayı akıl eden cani dehalar yüzünden gelişmiş geliştikçe de ünü cihana yayılmış bir sistem diye bilinegelen. che'nin doktor olması da çok manidar sanki bu konu düşünüldüğünde. zaten her türlü ambargo olduğundan onun sapı bunun kökünden neler neler yapmış adamlar. ayrıca üzgünüz paranız yok o yüzden bi zahmet ölün demiyorlar. ve kişi başına sağlık harcaması da inanılmaz düşük. ve her daim sistemlerini dünyayla paylaşmaya hazırlar. yani bilginin her şey gibi satınıp alınabilen ve hatta ederi çok olan bir şey olduğunu düşünüp en kıytırık şey için bile koşa coşa patent alanlardan da değiller. biraz insan olunca yapılamayacak şeyin olmadığının ispatı gibi orada duruyorlar. kapak oluyorlar bütün dünyaya şahsi kanaatimce.
  • ücretsiz ve kaliteli sağlık hizmeti sosyalist bir devletin gurur kaynağıdır elbet. öyle ki küba'da doktorluk, bir fetişe dönüşmüştür. tabi bunda chenin rolü yadsınamaz. yüzlerce orta amerikalı genç -chavezin kızı da bunlardan biri, hatta yeni mezun olmuş- küba'da tıp eğitimi almaktadır.
  • (bkz: kuba/#7047614)
  • bütün latin amerika ve afrika'ya hatta abd'ye bile doktor yollayıp oradaki fakir insanları tedavi edebilen sağlık sistemidir. sadece venezuela'da (yanlış hatırlamıyorsam) 11.000 doktoru bulunmaktadır küba'nın.. isteyince, çuşlarara değil halka hizmet etmeyi amaç olarak seçtiğinde olabieceğini gösteren sağlık sistemidir.
  • dunyanin en mutlu insanlari ara$tirmasinda kuba'yi ilk siralara oturtmasinda hic payi yoktur kesin...biraz bile yoktur...ı ıh yoktuuuur...
  • venezüela sağlık sistemine de ciddi anlamda destek vermektedir.
  • yıllar önce, ambargoyu bir nebze olsun delmek için koli koli ilaç toplarken, kimyasal içerikli olup da bütün avrupa'da filan yasaklanmış ilaçları kullandığımız için çoğunu kabul etmediklerini öğrendiğim sağlık sistemi. yani bizde ilaç diye kullandırtılan çoğu şeyi onlar çöpe bile atmak istemiyorlar.
  • (bkz: sicko)
hesabın var mı? giriş yap