• evlenilip aile bütçesi oluşturulduğunda hesap ödeme baabında sona eren rahatsızlık verici meselelerdendir.
    (bkz: hesabi kiz arkadasin odemesi)
    (bkz: kadina hesap odeten erkek)
  • boyle ali$mi$ boyle gormu$ erkeklerdir. bugune kadar da yanindaki bayana hesap odetmedi diye terkedilen erkek de gorulmemi$tir. aslandir kaplandir.
  • delikanli adamdir.
    tabi hemen yuzeysel degil bu i$ler. komple du$unun.
    ili$ki oyle olacak, kiz oyle olacak, her $ey.
    kizin parasini da odeyemeyeceksem gitmem karde$im, gitmeyiveririm, oturur daha cok severim hesabini odeyemeyecegim kizi... icabinda itiraf bile ederim param olmadigini, ikimizin parasini da veremeyecegim icin gelmedigimi.

    yoksa kizi yalayacam diye hesap odetmeyen, her gordugumde ba$ka kizla takilan bir suru $erefsiz gordum ben.
  • bunu devamli yapiyorsa,
    en az "sürekli erkeğe hesap ödeten kız"
    kadar garip mizaca sahiptir.
    feodal törenin kuludur.
    her kizin bu ödeme bicimini kabullenecegini sanmiyorum,
    cünkü bedeli pahaliya patlayabilir.
  • "asla" kelimesi sozluk anlaminda algilanirsa "cali$an kizlari" kapsamayan bir zihniyette olmasi gereken erkektir. $imdi kiz da para kazaniyorsa arada sirada verdireceksin, o'nun da gururu vardir. ne bileyim bir 8-10 aktivitede bir kez mesela... benim oranim o idi misal.
    kiz da bilecek ki, kar$isindaki adamin duru$u bu, okuz degil. i$ hesap odemeye geldi mi erkeginin gozune bakacak, odemek icin izin vermesini bekleyecek, verirse cikartip gururla odeyecek. ya da hic yeltenmeyecek bile.

    bunlar sanildiginin aksine ili$kiyi, duygulari kuvvetlendirir, pek cogunun kactigi benim ise iyi bir ili$kide olmazsa olmaz gordugum "sahiplenme" hissinin kazanilmasini kolayla$tirir. ili$kiye taraf olan cinslerin, sacma bile gorunse bazi "ayrintilari" gorev bilip onun izinden gitmeleri cok ho$ $eydir, cok guzel $eydir. tabi anlayan, her $eyiyle oyle olana, hakedene. her iki taraf icin.
    ikili ili$kiler e$itlik uzerine kurulu degildirler. e$itlik "karar"lardadir. gundelik ya$amda degil. eger gundelik ya$ami da, bu tarz bazi "ce$nileri" de e$itlik, karakter yapma araci olarak kullanirsaniz, ya$adiginizi sandiginiz $ey "o ili$ki" degildir cogu kez. ustelik size daha sonra cok daha onemli konularda lazim olacak "e$itlik" yargisini, basit konularda da habire cikartip cikartip kullandiginizdan onemsizle$tirirsiniz.
  • cok elestirilip hor gorulse de bir yandan da anlayis gosterilebilecek erkektir. boyle davranan erkeklere bir cok elestiri getirilebilir ve bu elestiriler genellikle hakli elestirilerdir. parasiyla kiza ustunluk kurma amacinda erkekler ender gorulen insanlar degildir. ancak, unutulmamasi gereken her erkegin para babasi olmadigidir. bu mevzudaki erkek tarafi, hesap odenirken isteyerek kendi sinirli parasini iki kisi icin harciyor ve kizin sinirli parasini harcamasini istemiyorsa kanimca ince bir hareket yapmistir. boylece erkek tarafi parasal gucunun azalmasina goz yumarak kiz tarafinin parasal gucunun azalmamasini, ve dolayisiyla kiz tarafinin kalan parasiyla istedigi bir baska seyi yapmasina ve dolayisiyla mutlulugunun, rahatliginin artmasina olanak tanir.
  • (bkz: zengin cocugu)
  • parayı saçma sapan bir şeye harcamak yerine arkadaşı veya sevdiği kişi* için harcayan kişidir.
  • kızların hep yapılmasını bekledikleri ama bu beklentilerini inkar ettikleri davranışı yapan erkektir.
  • - ay bi dur iki dakka beeerk, orkid alıcam yaaaaa
hesabın var mı? giriş yap