• kullanması zor değildir fakat lifecycle nedir ne değildir işler nasıl ilerler bilmek gerekir. öyle dümdüz bean tanımlayıp sayfalarda birkaç visual kütüphane ile beraber kullanmak pek jsf kullanmak olmuyor aslında. geliştikçe çok daha verimli çok daha güzel oluyor ve umarım gittikçe büyür de gelişir. java ee de aynı şekilde. spring'den uzak durmak isteyenler için falan. javalar javalar hamsi tavalar.
  • doğası gereği stateless olması gereken bir ortamı iki tarafta (client ve server) state tutarak layout, dizayn, logic ne varsa tightly coupled sunan teknoloji. gördüğüm en karma karışık pseudo-html/xml?/css/js saçma sapan bir şey kullanmak gerekiyor. muhteşem dizaynı sayesinde ad soyad submit etmek aşağı yukarı 1mb network oluşturuyor.

    sen kullanmayı bilmiyosuncuları bi kenara bırakırsak, web developmenta ait tüm değerlere aykırı bir ürün.
  • 2017 ilk çeyreğinde (ya da yarısında) 2.3 versiyonu gelecek olan java'nın standart web çatısı. ui:repeat'in iterable olması sağlacaktı hatırladığım kadarı ile. bir de bazı gereklilikler new'lemek yerine enjekte edilebilir olacak. mesela facescontext gibi.
    öğrenmesi ne kolay ne de zor. ileri seviye işlere girmek bu framework ile zor olabiliyor. öte yandan servlet ve jsp öğrenmemiş adamların karıştıracağı bir framerowrktür.
    türkçe kaynak arayanlara 31,32 videoluk bir video serisi: https://www.youtube.com/…zfrhwqmulnpdqlvttfrv7bufhw
    ve 40 küsür yazılık bir bir yazı dizisi: http://www.kod5.org/jsfye-giris/
    ve
  • ancek intranet web projelerinde kullanılmasının doğru olduğunu düşündüğüm teknoloji. zira geliştirmeler çok hızlı yapılıyor gerçekten, ama ortaya çıkan kod leş. oluşturduğunuz sayfaların kaynak kodlarına browserlarınızdan bakın, hiçbir şey anlayamayacaksınız.

    ben javascript yazmam html cssle de çok uğraşmak istemiyorum diyenler için birebir evet, ama dediğim gibi gidebileceğiniz yollar çok kısıtlı.
  • web uygulamalarinda onyuz olusturmak ve bu onyuz uzerindeki kontrolleri kolaylastirmak, daha okunur jsp kodu ortaya cikarmak icin gelistirilmis java teknolojisi. baska bir deyisle mvc yapisi icerisinde kod gelistiren adami view'in karmasikligindan tamamen uzak tutabilmek icin gelistirilmis..

    teknoloji form degiskenleri uzerinde kontrol, veri donusumu, navigasyon, i18n gibi isleri duzenleyen bir implementasyon ve form arayuzunu olusturan standart taglib siniflarindan meydana gelmekte. buyuk olcude struts'in taglib yapilarina benziyor..

    onyuzle ilgilenen teknolojinin isminde server kelimesi gecmesinin nedeni ise form uzerindeki kontrollerin, yonlendirmenin(navigasyon) server tarafinda yapilmasi..
  • (bkz: primefaces)
  • mayis 2001 lerde temelleri atilmi$ olan specification, aslinda .net web forms jsfi andirmaktadir..
    (bkz: jsf)
  • (bkz: netbeans) ve (bkz: glassfish) ile beraber kullanıldığında işlerinizi çok kolaylaştıran (bkz: framework). netbeans'de yeni web projesi açtığınızda check-box işaretleyerek otomatik import edebilirsiniz bu framework'ü. büyük çaplı projelerde performansını test edemesemde, orta çaplı projelerde gayet kolay implement edip hızlı bir şekilde istediğim formları oluşturdum. tabi bunun yanında jpa (java persistence api) ve jax-ws (java api for xml web services) teknolojilerini de kullanırsanız hayat size güzel arkadaşlar.
  • primefaces ile birlikte kullandığım framework. masaüstü kodlama yapıyormuş gibi kontrolleri pratik. model view controller (mvc) tekniği ile çok güzel web uygulamaları geliştirebiliyorsunuz.
  • 1 aydır üzerinde uğraştığım fakat hala bi sonuca varamadığım teknoloji. jsp den çok daha iyi orası ayrı tabi.
hesabın var mı? giriş yap