• filmden ayrı müzikleri de bir harika. tosun paşa'ya fazlasıyla esin kaynağı olmuş sahneleri var. hatta bir part'taki kurgusu benziyor.

    --- spoiler ---
    400 sene önceden gelip, evde dinamo kiev eşofmanıyla dolaşan bir çar düşünün, o derece komedi bir film.
    --- spoiler ---
  • 1973 yapimli leonid gaidai filmi.

    bir cok insana gore sscb'de yapilmis en iyi komedi filmi.
  • abartıldığı kadar olmasa da gayet hoş bir seyirlik. deliler gibi kahkahalar attırmıyor fakat sıkmıyor da, ancak film içindeki parçalar muhteşem.

    --- spoiler ---

    oyuncu performansları, özellikle yakovlev ve kuravlyov, çok başarılı. yakovlev günümüzde acımasız bir çar, geçmişte ise ne diyeceğini dahi kestiremeyen kılıbık bir apartman yöneticisi olarak iki farklı uçta da iyi bir iş çıkartmış. film için aynı şeyi söylemek pek mümkün değil, kötü değil ancak daha iyi olabilirmiş. devamlı olarak bir patlama noktasına geliyor fakat o patlamayı bir türlü gerçekleştiremiyor. set ve kostümler de gayet iyiyken, sahneler bir akış içerisinde değil. ufak tefek hatalar göze çarpıyor. yönetmeni pek başarılı sayamayız o yüzden.

    tamamen absürt bir mizah ve hiciv üstüne dayalı filmde yer yer yeşilçam havası almak da mümkün. 16. yy'de geçen sahnelerin belki de tamamını daha önce bizim filmlerimizde -benzer şekilde- gördük. açıkçası yeşilçam hayranı biri olarak bu durum beni pek rahatsız etmedi. bunsha ve ivan'ın durumlarına hemen uyum sağlaması ve insanların bunları olduğu gibi kabul etmesi mantıksız görünse de filmin içinde göze batan bir durum oluşturmuyor. filmin temposu ve kısa süresi, tam da zayıf geldiği anlarda söylenen parçalar durumu iyi biçimde toparlıyor. zaten filmin absürtlüğü de bu hızlı kabullenişten geliyor; birden güç sarhoşu olan bunsha ve radyo düşkünü olan ıvan gibi.

    --- spoiler ---

    tamamı için, şuraya
  • 90 dakikalık hoş seyirlik güzel bir komedi filmi. ben müziklerine bayıldım. absürt komedi için bestelenen müzikler biçilmiş kaftan. aleksandr zatsepin'e tebriklerimizi yolluyoruz.

    leonid kuravlyov'un can verdiği üçkağıtçı miloslavsky karakteri sanki bizim türk üçkağıtçıları gibiydi. sevdim keratayı*

    filmi izlerken biraz back to the future biraz da bizim kahpe bizans filmlerini anımsadım. deli kahkkalar attırmıyor ama izlenmeyi hak eden çerezlik bir film.

    jenerik müziği için buyrun
  • çok matrak bir rus "back to the future"ı. hoşça vakit geçirmek için birebirdir. özellikle çarı oynayan aktör - adı yuriy yakovlev'miş - harikadır.
  • güzel bir sovyet filmi, beklentiyi yüksek tutmadan eğlenceli zaman geçirmek için birebir.

    --- spoiler ---
    duvarda asılı olan tablo bizzat kendisinin oğlunu öldürdüğü tablodur
    tablo
    bu arada
    çar da olsan yatılı misafir eşofmanını giydiriverirler adama.
    --- spoiler ---
  • keşke rusça bilsem dediğim anlardan birisi bu filmi izledikten sonraki andır.. hayatımda bu kadar komik az film izledim... yuriy yakovlev muhteşemdir. :)
  • bu filmi karlı bir kiev akşamında ukraynalı bir aileyle birlikte izlemiş olmak sikindirik hayatımdaki en büyük mutluluklarımdan biridir.

    --- spoiler ---

    fatih sultan mehmet'in günümüze geldiğini,, fenerbahçe eşofmanıyla rambo okan gibi takıldığını düşünün. böyle saçma ama aynı ölçüde güzel bir film.

    --- spoiler ---

    rap rap rap! marusya!

    açıkçası ben izleyince "bu kadar katı diktatörlük dedikleri sovyetler bu muymuş?" demiştim. hadi tamam sovyetler yine diktatörlük sayılır da hem çarlık rusya'yla hem de sovyetlerle taşak geçtikleri mükemmel bir film yapmış adamlar, insan ister istemez sorguluyor.
  • çekildiği dönem için muhteşem ötesi bir filmdir. sovyet sinemasının yüz akıdır.
  • müzikleri muazzamdır. hatta muazzam ötesidir.
hesabın var mı? giriş yap