• anna chlumsky, laverne cox, alexis floyd gibi isimlerin yer alacağı netflix dizisi.

    (bkz: shonda rhimes)
  • netflix trailerini izledim ve julia garneri ve yapim ekibini gorunce ses getirecegini tahmin ettigim show. hikaye aslinda icler acisi: anna delvey'in manyakligi. ama scandal, grey's anatomy'nin yapimcilari ise el atinca altindan baya 'juicy' bir drama cikacaga benziyor.
  • geldi izliyorum.
  • jet fadıl new york manhattan subesi.
  • gerçek anna sorokin şuradan görülebilir:
    inventing anna: what is fact and what is fiction in netflix’s new hit series?

    meşhûr makâle de şuradan okunabilir:
    maybe she had so much money she just lost track of it - jessica pressler

    salıverildikten sonra abc'ye verdiği röportajından bir kesit:
    fake heiress who scammed ny elite speaks out after prison release

    “eğer sizden çalınan bir şeyi çalsaydınız, yine de suç işlemiş olur muydunuz?”
    7.5/10.
  • bir deli peşine kaç akıllı takabilir sizce ?
    izleyin görün.

    bir söz vardır ;denizdeki balık için tavayı ısıtmak , anna da aynı şeyi yapıyor.

    haa sonuçta kimseden zorla hesap ödemesini istemiyor ama insanlar çaresizlikten ödemek zorunda kalıyor.
  • uzun koyu renk saclarina ve gozluklerine ragmen, o agiz yapisi ile 'ruth, sen misin?' tepkisini verdigim muhtesem julia garner'i barindiran dizi. ayni fabrikadan cikan botokslulardan olmamasini ve oyunculugunu begeniyorum. zenginlerin zaaflari, unlu olma arzusu ile imaj yaratmak hakkinda surukleyici bir yapim.
    --- spoiler ---
    ucuncu bolumdeyim. bu dunyada asil dolandiricilar bos ve bok gibi sari tabloyu zenginlere yuksek fiyatla kakalayabilenlerdir. zenginin mali, zugurdun cenesi gibi olan bu yorumum uzerine gideyim de bir su iceyim..
    --- spoiler ---
  • önceden olayı okumuş biri olarak, ilk bir kaç bölümü baya iyiydi. ilişki ve sınıf dinamiklerini, cüretkarlıkta ve yüzsüzlükte sınır tanımayan bir insanın bundan nasıl faydalanabileceği gayet güzel göstermişler. bence bu kısımda eksik kalan yerler var, ben özellikle anna'nın paris'te staj yaptığı sırada muhtemelen derginin editörüyle ilişkisi olduğunu ve ilk sıçramasını bu şekilde yaptığını düşünüyorum. hayatının bu evresinden hiç söz edilmemiş. oysa ki new york'a ilk bu sayede geliyor ve orada tanıştığı insanlarla temas kurmakla başlıyor.

    dizi ilerledikçe gittikçe saçmalamışlar, tipik shonda dramaları ve laf kalabalıkları. gazeteci kızın ve avukatın yarattığı gereksiz saplantı çok fazla ve hiç gerçekçi değil. hele anna'yı mağdur göstermeleri, erkek olsa ya da yabancı olmasa bu cezayı almazdıya getirmeleri müthiş bir saçmalık. her bir haltı da feminizme bağlamayın artık. evet beyaz yaka suçlular genelde bu kadar hapis yatmaz çünkü günümüzde büyük finansal yolsuzluklar aşırı komplike, savcı için bile olayı anlayıp iyi bir iddianame oluşturmak zor. hele ki sokaktan topladığın jüriye olayın içeriğini anlatamazsın kolay kolay. ayrıca büyük çalan kılıfına uydurmayı da bilir, en iyi avukatları tutmayı da. uyduramazsa da mesela bernie madoff, martin shkreli gibi hapis yatar. burada ise basit hırsızlık var, hem ispatı hem de jüri tarafından anlaşılması gayet basit bir dava söz konusu. yiyip içip para ödemeden kaçmalar, kendine karşılıksız çek yazıp daha clear etmeden bankadan para çekmeler vs. 3.5 yıl yatıp çıkmış zaten.

    yalnız bu vakada tek anlamadığım nasıl olup da bu insana psikiyatrik olarak bir teşhis konmadığı. çok ciddi bir rahatsızlığı olduğu belli çünkü. gerçek hayatta da baya çapulcu bir tipi var ayrıca. bu kadar insanı kandırmış olması, kredi kartı bile vermeden aylarca otellerde kalması cidden mucize gibi. resmen ye kürküm ye dünyasında yaşıyoruz.
  • ozark dizisinde dağınık saçlı ruth rölünde dikkat çeken bir oyuncunun damga vurduğu mini dizi. julia garner göz dolduruyor. çilli yüzlü, hippi kılıklı mafya krupiyesinden walt street'te en zenginlerin dünyasında iş çeviren bir dolandırıcıya terfi etmek herkesin harcı değildir.
hesabın var mı? giriş yap