• kullanan tüm esnaflara, kamu ve özel sektör çalışanlarına ve kendime yaptığım gözlemler sonucunda şu sonuca vardım: bu aletlerin tüm tuşlarının bir kere, mc-c gibi silme tuşlarının ise birden fazla basılmaya ihtiyacı var. bir allahın kulu da c tuşuna bir kere basıp o sıfırı görünce tatmin olmuyor, al laaaan köpek dercesine tekrar tekrar o tuşa basılıyor. belki daha da bir iyi siliyodur bilinmez.
  • üzerindeki tuşlardan bir tanesi olan ve yazılan her şeyi silmeyi sağlayan ce tuşu, her şeyi temizle anlamına gelen clear everythingin kısaltmasıdır.

    (bkz: ben buna neden bu kadar şaşırdım lan)
  • klasikleşmiş bir çok marka ve modelin gui halini bilgisayarınıza indirip kullanabileceğiniz hedeler. linkimiz almanca, ama ich möchte eine köfte diyebilecek derecede almanca bilenler için problem yok.

    http://www.friedemann-seebass.de/almetare.html

    ps: beğendiğiniz hesap makinesinin zip şeklindeki dosyasını indirip extract ettikten sonra http://www.friedemann-seebass.de/download.html adresinden qt-mt230nc.zip dosyasını indirip içindeki dll dosyasını da hesap makinesi klasörünün içine atmanız gerekiyor.

    şahsen bana baba yadigarı casio fx 3600p yi bilgisayarda kullanma imkanı verip, nostalcik etmiştir. matlab, mathematica neymiş peh.
  • olur da bir gün kullanılmı$ bir hesap makinesi almaya kalkı$ırsanız, dikkat etmeniz gereken en önemli husus $udur:

    makinenin çalı$tığını açma tu$u veya düğmesi ile kontrol edip ardından sadece "8" tu$una basarak tüm haneleri doldurun. (8 ve üstü haneli tüm makineler için diyorum)

    eğer tüm ekrana yazığınız 8 sayısı tam olarak görünüyorsa bu makineyi alın.

    bu demek oluyor ki: rakamları yazarken silik rakam olmayacaktır. dolayısıyla bir rakamı silik olduğundan dolayı ba$ka bir rakam olarak görmeyeceksiniz.
  • sayıları içine ata ata büyüyen ve yakında dünyayı işgal edecek olan vasat makine. amcası bilgisayarın en büyük yancısı olacak bence makineler dünyayı işgal ettiğinde.
  • bilimsel olanlarında genelde her şeyi silmeye yarayan tuşun üzerinde ac yazar. açılımı all clear'dır.
  • londrada yahudilerin yogun olarak ikamet ettikleri bir kac yerde esnaflarin esprili bir sekilde yaklastiklari alet.

    (bkz: jewish piano)
  • asil olarak ilk mekanik hesap makinasi tasarimi unlu filozof ve matematikci leibniz'e aittir, ve bu tasarim sanirim 19. yy'a kadar kullanilmistir. leibniz ayni zamanda bugunku bilgisayarlar gibi mantiksal akil yurutme islevlerini gorecek evrensel bir hesap makinasi da hayal etmistir ama bunu tasarlayacak zamani bulamamistir. (kaynak: martin davisin the universal computer adli kitabi)
  • çocukken sürekli tuşlarına basıpta derin hesaplar yapan büyüklerime özendiğim, ama zelzele ve leblebi dışında bir kullanım alanı bulamadığım alet. azmettim mühendis oldum artık scientific calculatordan aşşağısı kesmiyor.
hesabın var mı? giriş yap