• zaten denize girip çıkmada sorun yok. ucret, oradan yararlanan sezlong icin para alıyorlar. uyanık otel sahipleri ise plaj girişine de alıyor.
  • anayasa ile güvence altina alinmis bir haktir. denizden ve plajdan her vatandas ücretsiz yararlanabilir. fakat lokasyondaki tesise ait ekipmanlardan faylanmamak sarti ile.
  • anayasal hak olmasına rağmen başaramayacağımız şey. düşün işte hakkın olmasına rağmen kapıda önünü kesip içeri almayacaklar. "burası işletmenin kardeş" diyecekler. istediğin kadar durumu anlat "burası işletmenin"den öteye gitmeyecek konu.

    jandarma ya da polisi aradığında normalde işin çözülmesi gerekecek ama öyle de olmayacak. çünkü polis işini yapmayacak. "10 lira için ne ayak yapıyorsun kardeşim" diye bir de seni suçlu çıkartacak. değil 10 isterse 1 lira olsun, bu senin hakkın ama kafalar çok başka.

    özetle; her alanda olduğu gibi burada da güçlü hakkı olmayan şeyleri senden benden alacak, seni koruması gerekenler de s*kine takmayacak. o iş yaş.
  • aa hadi ya ne güzel.

    ben de diyorum alanyadan, ayvalığa kadar türkiyedeki irili ufaklı tüm koyların ve plajların paralı olmasının sebebi kanundan kaynaklanıyor. demek değilmiş.

    sevindim.

    şuan hemen bodrumda yalıkavakta az ötede bi işletme tarafından kapatılmış küçük koya gidip durumu anlatacağım. girişteki 10 tane bodyguardın kanunlara saygılı olacağına eminim.
  • anayasanın kıvrılıp götünüze sokulmasını istiyorsanız bence de ödemeyin.
  • plajlara giris ucretsizdir. ancak birkac ozel durum var. oncelikle isletmenin sezlongunu semsiyesini vs kullanamazsiniz. sorun degil ben havlumu yere sererim diyorsaniz orada da bir problem var. havlunu yere serme hakkin oldugu kisima gelene kadar adamin arazisinden gecmemelisin. yani isletme plajin cevresindeki arazinin sahibiyse ve gecis icin baska bir alan yoksa yine para vermek zorunda kalirsiniz. ama denizden gelirseniz gayet ucretsiz takilabilirsiniz.
  • kuşadası, davutlar ve güzelçamlı hakkında yazılmış yazı.

    geriye kalan tüm plajlarda %90 para vereceksinizdir. ismi halk plajı dahi olsa belediye şezlong atmıştır...

    ha x yasa y maddesinde şu varda ehe ehe ben bi girip çıkıcam derseniz; kolyeli, üstü çıplak, belinde çanta olan ve kot kapri, parmak arası sandaletiyle zencileşmiş hanzo abimiz size öyle bir bakış atarki 2 katı para verirsiniz.

    o yüzden sığınma talep edin, denize dahi bedeve yok yani...
  • evet kardeşim deneyin mutlaka etrafı 20 metrelik çitle kaplı giriş ücreti 250 tl olan beach'in önüne geliyoruz. kapıda saçlarının yanları 3 numara üstleri uzun, yüzünde ciddi bir ifade olan 2 izbandutla karşılaşıyorsunuz. parasız giremeyeceğinizi söylüyorlar. onlara anayasal hakkınızdan bahsediyorsunuz. bir dakika deyip müdürlerini çağırıyorlar. müdürleri geliyor birlikte anayasayı okuyorsunuz. adam hemen hak verip sizi içeri alıyor. neyse içeri geçip şezlong olmayan bir alana postu seriyorsunuz. dünya para bayılan kerizlere bakıp bakıp anayasayı okuyorsunuz ve bir hukuk devletinde yaşadığınıza şükrediyorsunuz.
  • her plaja girmeyin
  • havlu sermeye kalksak "havluyla güneşlenmek yasak" diyecekler başımıza gelip. devletin bu konuda ciddi cezalar vermesi lazım bu kurumlara. oraya gitsek hayır plajdan senin ekipmanını kullanmadan istediğim gibi yararlanırım karışamazsın desek dayak yeriz bir anda seksen kişi toplanırlar başımıza.
hesabın var mı? giriş yap