• eğer bir toplum yozlaşmışsa, ahlakını ve aklını kaybetmişse, tel tel dökülmeye mahkûmdur. doktorunu da kaybeder, ekonomisi de kötüye gider, eğitimi de.

    bu haber bir dram içeriyor. ama bazıları bunu görmeyip “madem doktorsun, eşek gibi çalışacaksın, bize bakacaksın!” der. kimisi çıkıp “bu ülke seni okuttu, borçlusun!” der. kimisi de elinde sopayla doktora saldırır. insanların can ve mal güvenliği yoksa, bu insanlar devlete borçlu değil, devlet onlara borçludur.

    doktorlar bu sağlık sistemi içerisinde hastalarına 5 dk ayırmak zorundalar. 5 d a k i k a! inanabiliyor musunuz? ama cahil cahil insanlar, bunun farkında bile değiller.

    ekonomiden eğitime, sağlıktan hukuka, tel tel dökülüyoruz. kimisi görmüyor, kimisinin de umrunda değil. ama kabul edin ya da etmeyin, gerçekte olan bu.

    edit:imla
  • eskiden orta doğu ülkelerinden kaçan doktor, akademisyen vb. insanları görüp, şaşırır hatta " elinde doktorluk gibi mesleğin var. niye vatanından kaçıyorsun" diye laf söylerdik. şimdi maalesef güzel ülkemde de aynı durumlar yakın zaman (özellikle 1 yıl) içerisinde olmaya başladı...bazen "her şey daha ne kadar kötü gidebilir." diye düşünürken anlatılan tüm kötü senaryolar yavaş yavaş gerçekleşiyor...
  • akıllı adammış. yakında kalıcı olup ailesini de yanına aldığında ne kadar doğru bir karar verdiğini daha iyi anlayacak.

    illa yurtdışına gitmek de değil. bir belediyeden torpil bulup bağ bahçe işi yapmak da bu ülkede devlette hekimlik yapmaktan iyi ve ahlaklıdır. şu şartlarda devlette hekimlik yapanın upbringingi ile sıkıntı olduğunu düşünüyorum.
  • beyin göçüne yol açan ortam bu şekilde sürer ve olay artık ne olursa olsun kaçış haline dönüşürse, hekimlik hizmeti arzı piyasasında bir şekilde "arkası olanlar", sosyopatikler vb. savaşabilecek olanlar kalabilir hale gelecek. şimdilik motgage ve çocuklarının eğitim giderleri yüzünden kapana kısılmış bir kesim var ama giderek hekimlik mesleğinin seçiminde "fiili, sözlü saldırılar, adli vb. soruşturmalar karşısında ayakta kalabilir miyim?" kaygısı ön plana çıkıp belirleyici olacak. teknik yeteneğin uygunluğu, beceri ikinci planda olacak. geçmiş olsun.
  • "ortadoğuda uzman doktor olmaktansa avrupada komilik yapmak daha iyidir." çin atasözü
  • ailesini türkiye'de bırakıp isviçre'de soğan soymaktan mutlu olmakta ilginç. doktorlukla sorunun varsa türkiye'de soğan soy ailenle ol yada aileni de al git isviçre'de doktorluk yap.

    değişik hikayelerin şehir efsanesine dönüşmesi.

    zorunlu edit; entry'i sabah girmiştim akşam tekrar ekşi'ye girince mesaj yeşilinin patladığını gördüm. bilumum pirimatlardan hakaretler, küfürler, eleştiriler… yahu arkadaş niye bu kadar tahammülsüzsünüz, elinizin altındaki klavye ve iki parmak size neler yaptırıyor. yahu küfür etmeden hakaret etmeden yazamıyor musunuz?

    keyfe keder edit; hala küfürler hakaretler devam ediyor. hala okuduğunu anlamayan at gözlüklü eğerli varlıklar var, sizin için entry'imi açıklayayım; demek istediğim şu ki, “çoluğunu çocuğunu ailesini bırakmış isviçre'ye soğan soymaya gitmiş mal doktor! senin ne işin var orda, bir insan çoluk çocuğunu ve gül gibi mesleğini bırakıp neden soğan soymaya gider, embesil yaratık, onca yıl okumuşsun adam olamamışsın! bari gidip bir kariyer bir asistanlık en olmadı dil öğrenmeye gidip geleceğini daha doğru şekillendireydin de sonra çoluk çocuğunu yanına alaydın, arkanda bıraktığın diğer mal sürüsüde senin gibi yeteneksizin ülkeden bişeyler yüzünden kaçtığını sanmasaydı” ölülerde sanırmış ki diriler hergün helva yiyiyor!
  • hem daha huzurlu hem daha kolay hem de daha çok para kazanıyordur.

    bu coğrafyada doktorları bu hale getirenler düşünsün.
  • doktorluğu bırakıp avrupa'da kebapçı olmak isteyecek kadar insanların hayallerini bitiren sistemin allah belasını versin.

    ulan bu tarz haberler yüzünden sağa sola hobi olarak beddua eden vajinismus teyzelere döndüm mk, elinde örgü örneği olan varsa yollayabilir mi acep?
  • adam hayatını kurtarmıştır. türkiye'de kalıp dayak mı yeseydi
  • meslekten ihraç olmasın,yoksa özelde calismaz mi ülkemizde?
hesabın var mı? giriş yap