• kesinlikle tüketilmemesi gereken ürünlerdir. diyabet, kanser gibi hastalıklardan korunmak istiyorsanız uzak durun.

    efes pilsen
    alpella kek
    dankek
    kilosu 6-7 liraya baklava
    coca cola ve türevleri
    cappy
    tamek meyvesuyu ... diye gider bu şekilde.
  • hiçbirini tüketmiyorum bunların. kesin ölmeyeceğim lan.
  • piyasada satılan hemen hemen her türlü tatlı gıdayı kapsayan liste. en başında tüm gazlı içecekler (kola, gazlı portakal suları, gazoz vb.ler) ve şekerli meyve suları gelmektedir. etiketin arkasını dikkatle okuyunuz, şeker yazan yerlerde dahi kastedilen şekerin glikoz şurubu olabileceğini unutmayınız.

    (bkz: glikoz şurubu)
  • (bkz: şeker hamuru)
  • yamulmuyorsam niğde gazozu bu ürünlere örnek değildir.
  • bu liste uzayıp gider, tatlı olan neredeyse tüm endüstriyel ürünlerde bulunur. glikoz şurubu kullanılmayan ürünleri yazmak daha kolay olacaktır..
  • bisküvi markası çikolataları ve pastane çikolatalarının çoğu. direk şekerle üretilen benim bildiğim mabel var.
  • sırmanın yeni çıkardığı ve tanesi 1tl olan (ki bir maden suyu için inanılmaz pahalı bence) meyveli şişe maden suyunun dahil olduğu ürünler. normalde sözlükte marka teşhirinden yana değilim ama pahalı ürünlerde de bu ucuz ve insafsız yönteme kaçılıyorsa pes diyorum. kastım tabi ki parası olmayanın sağlıksız ürünü tüketmesinin kabul edilebileceği değil, ama bu nasıl bir para hırsıdır ki zaten kar marjı yüksek olan üründe bile doğal şeker kullanmazsın?
  • zararlarının bilincine varmak için bilimsel makale, ya da yüksek lisans tezi aramaya gerek bulunmayan ürünler.

    glikoz şurubunun nasıl elde edildiği, tükettiğinizde ne kadar şeker tüketmiş kadar olduğunuz bellidir(20 kat falan). şekere göre daha ucuza mal edilmesi ve raf ömrünün uzatılması amacıyla kullanılmaktadır.
    en basitinden, nişastadan elde edilen bu illet, nişastaya oranla 3 kat daha fazla yağa dönüşür.

    işimiz gücümüz yok, biz manyağız, gelip burada glikoz şurubu kullanılan ürün tüketmeyin diyoruz.

    bence ilk işiniz bu entry'i umursamayıp, en yakın tatlıcıya gidip 9 liraya fıstıklı baklava alıp afiyetle yemek olmalıdır. ya da gidip "yemişim glikozunu" diyerek efes içmek, ya da dandik meyve suları içmek olsun.
    çünkü bir tarafta 30 liraya satılan ürünü başka yerde 9 liraya satılmasının tek açıklaması, bizim ruh hastası olmamızdır, haklısınız.

    not: pahalı ürün kalitelidir demiyorum, zaten üstteki entry'de de cappy ve coca cola örneği verdim. bunlar ucuz ürünler olmadığına göre, pahalı ürün kalitelidir demek istememişim. ama pahalı baklava kalitelidir bunu söylüyorum evet.

    ayrıca bütün şekerler zararlı mıdır, kesinlikle doğru. ancak içerilen kimyasallar açısından aldıkları bileşik değerler bir değildir. örneğin günde 1 mg sukroz tüketmekle 1 mg glikoz şurubu tüketmek aynı şey değildir. zararları da aynı değildir.
hesabın var mı? giriş yap