• görünmez cep teknolojisine sahip, yüz yıllarca farkedilmeden piyasaya sıcak para akışını sağlamış giysi.
    (bkz: #15747310)

    haber bulamadıkça basınımızın dünya veya teknoloji köşelerine serpiştirdikleri bir haber var, herkes görmüştür;
    http://www.hurriyet.com.tr/dunya/7593228.asp

    bu sistemin temellerinin anneannelerimiz ve onların anneleri tarafından atıldığına eminim ve bu yüzden de gururluyum. karşıdan bakıldığında, cep niteliği taşıyacak her hangi bir girinti veya kıvrım görülemeyen elbisenin bacak arasına denk gelen bölgesine anane elini attığında gizli cep teknolojisi aktif hale geliyor ve içerde bulunan para, pasaport, altın kesesi, şeker, tesbih gibi menkullere kolayca ulaşılabiliyor. tene temas etmesinden dolayı vücut ısısında korunan eşyaların donma tehlikesi de bulunmuyor.

    tanık olan bir vatandaş, gördükleriyle ilgili olarak;
    "bu inanılmaz. eğer gerçekten orada olmasam ve görmesem kim ne derse desin bunun gerçek olduğuna inanmazdım. ön tarafımda babaannem vardı. gerçekte ise dev bir kesenin önünde duruyordum" dedi.

    görünmezlik fiziğinin önde gelen uzmanlarından londra'daki imperial college'dan prof sir john pendry ise, bu teknolojinin 5 yıl içinde savaşlarda kullanılabileceğini söyleyerek, "teori gerçekleştirildi. şimdi zor olan bunu geliştirmek" diye konuştu.
  • fistan, foustanella dan dilimize geçmiş bir sözdür. beyaz, uzun ve pilili bir etektir. geçmişte arnavutlukta ve yunanistanda erkekler tarafından giyilirdi. fistan'ı hangi milletin bulduğu günümüzde arnavutlar ve yunanlar tarafından en tartışılan konulardan biridir. iki tarafta fistan'ı ilk kallandığını öne sürer fakat kesin bir sonuç bulunamamıştır. arnavutlar fistanı iliyalıların kullandığını, böylelikle fistanın asıl sahiplerinin kendileri olduğunu iddaa ederler. yunanlar ise fistanı ilk kez makedonların kallandığını, yani bir yunan giysisi olduğuna inanırlar. günümüz otoriteleri ise bir konuda uzmaşmışlardır. fistan, 1800'lerin başında yunanistanda, arnavutlarda olduğu kadar popüler değildir. fistan yunanistandaki popüleritesini isyanda yunan saflarında savaşan arvanidlere borçludur. aynı zamanda iskoçların giydiği kiltlerin fistana benzerliği şans değildir... roma imparatorluğu savaşçılıkları ile bilinen iliyalıları lejyonlar halinde keltlerle savaşmak için ingiltereye götürür. iliryalıların giydikleri foustanella'lardan etkilenen keltler kendileri bu giysiyi benimserler.

    dip not: iskoçya'ya roma'lılar alba derdi. bu latince beyaz anlamına gelen albion kelimesinden türemiştir. arnavutluk'un (ilirya'dan farklıolarak) geçtiği ilk yazılı metinde m.s 2. yy'da albanoi isimli bir toplumun yaşadığı albaniapolis isimli şehirden bahsediliyordu. albanio'ler bu ismi latinceden almışlardı...
  • izmir karşıyaka'da karakol sokağında çok hoş bir butiktir.
  • kıraç'ın son albümünde efsane bir havada giden şarkıdır.

    (bkz: çık git hayatımdan)
  • (bkz: foustanella), kilt
    (bkz: tzitzakion)
  • kazımızın biricik psikopat ruh hastası kedisi. kendisi yüzünden konteynırlardan çıkarken acayip tedirginiz hayır saldırganlık huyu yok ama yürütmüyorda arkadaş sürekli ayağımızın altında bir gün ezilecek aç değilsin açıkta değilsin neden sürekli bu dertli, psikopatça tavırların neyse her şeye rağmen seviliyorsun psikofistan
  • sevgili üç renkli kediciğimin adı. *
  • (bkz: dantilus)
  • rumca kökenli kelime.
    plili etek. kilt gibi.
  • basmadan olanı asmadan geliniyorsa giyilmemelidir..

    biz öyle duyduk atalarimizdan..
    ne demişler:
    "asmadan gel asmadan
    fistan giyme basmadan"

    tabii burada şair basmadan derken basma kumaşı kastetmiş diyoruz, yoksa işi fiile vurursak türkü amacindan hayli sapar, böyle nahoş nahoş bir hal alır..
hesabın var mı? giriş yap