10 entry daha
  • kapisinin onunde bir arkadasimizi beklerken meydan dayagi yememize ramak kalan mekan.

    "olay $oyle geli$ir..." kivaminda girmeden once, dilerseniz karakterleri taniyalim;

    c (gozu kara) : lise son sinif ogrencisi, universite sinavina hazirlanmakta, ayni zamanda okulun en populer cocugu. sozum ona kavgaya* meyilli, heyecanli bir vatanda$. "hayatim boyunca hic dayak yemedim, nasil olur anlamiyorum..." diye merakta iseniz, sizin yerinize c yiyor o dayaklari. sayisiz okul bahcesinde, minibuste, otobuste, lokantada, yolda belde, kisacasi $ehrin dort bir yaninda dayak yemi$ligi var kendisinin. ancak kariyerinin doruk noktasi bir ilkokul bahcesinde yakla$ik 25 ki$i tarafindan dovulmu$ olmasidir. olayin ardindan ifade vermeye gittigi karakolda, kendisine kac ki$inin saldirdigini soran memura verdigi "yirmibe$.. otuz..." cevabiyla koca bir karakolu yarmi$ligi da vardir.

    a (ihtiyatli) : lise son sinif ogrencisi, universite sinavina hazirlanmamakta, ba$ka bir okulun en populer cocugu. en az c ki$isi kadar kavgaya meyilli olan a'nin dayak yeme olasiligiysa bir hamsinin karadenizde bogulma olasiligindan birazcik daha yuksektir. fevri davranmaktan kacinan a ki$isi, kavga olgusunun tabiatina aykiri bir bicimde 'randevu verme' yetenegine sahiptir. verdigi randevulara ise 'ustura sedat' ya da 'mermi muharrem' benzeri lakaplara sahip, defalarca iceri girmi$ cikmi$ kimseler e$liginde gitme gelenegine sahip a ki$isi c ki$isinin adeta x eksenine gore simetrigidir.

    jack o lantern (korkak) : bildigin korkak. zoru gordu mu yoku$ a$agi inen yari$ bisikleti misali uzakla$an jack lantern ki$isi, kavgada da en az on tav$an suratinde, bilemedin sekiz tazi kivrakligindadir.

    nihayet, olay $oyle geli$ir...
    a, c ve jack lantern ki$ileri arkada$lari cihan'i beklerken, ne hikmetse, yeni acilmis bir vucut geli$tirme salonunun giri$inin onunde duruvermi$lerdir. cihan'in gecikmesiyle oyalanacak bir $eyler arayan genclerden a ki$isi bufeye kadar gider, c ve jack lantern ise salonun giri$indeki fotograflari incelemeye ba$lar. anla$ildigi kadariyla sadece vucut geli$tirme ile degil, bir takim dovu$ sporlari/sanatlari ile de ilgilenilmektedir iceride. ancak fotograflar oyle eglencelidir ki c ve jack lantern ki$ileri dayanamaz ve $u talihsiz diyalog gercekle$ir,

    - ahahahah tipini s*ktigime bak ahaha bu ne lan
    + olum senseyleri bu i$te ustalari
    - eleba$lari diyosun yani ehehe
    + olum hoca i$te bildigin, ders gibi...
    - ahahah ben buna bi tane koysam yarisi bo$a gider lan hohaha

    (kapi aralanir)

    - ne koyuyon bilader?

    (!%+^+#$[[½$#½?^%)

    - yok bi$ey hocam fotograflara bakiyoruz (nerden hocam oldu lan)
    + yava$ bakin...

    (o sirada a ki$isi gelir)

    - bakilmayacaksa ne koydunuz lan!?

    (c ve jack lantern ki$ileri "ne yaptinnnn!" dercesine a'ya bakar)

    sensei a'yi yere gomecek, bizi de uzerine ortecek diye beklerken, aniden arkasini donup a$agi iner; anla$ildigi kadari ile tosunlari ile birlikte geri donecektir. arkaya bakmadan kacilir.

    ...

    1 gun sonra,
    c ki$isi salonun onunden gecerken bir adet usta ve dort adet tosun tarafindan feci bicimde dovulur.

    3 gun sonra,
    a ve c ki$ileri, katil kilikli adamlar ile birlikte salonu basar, hoca c'den ozur diler.

    5 yil sonra,
    jack o lantern, hala salonun bulundugu sokaga girmez.
44 entry daha
hesabın var mı? giriş yap