2 entry daha
  • arjantinli müzisyen. yeni şarkı hareketinin kurucularından. hayatını kendi kıtasının yerlilerinin müzikal ve politik haklarına adamış efsane bir şarkıcıdır. arjantin iktidarları tarafından baskı görünce uzun yıllar avrupa'da yaşamış, seksendört yaşında paris'te yaşamını kaybetmiştir.

    şarkıcının kendi adını da bu yerli halkın isimlerinden aldığı söylenir. şarkılarının çoğu, yerli halkın sert kır hayatının acımasız koşullarını konu alır.

    yaslandığı şarkı formlarının, colombus'un amerika'yı keşfedişinin bile öncelerine yaslandığı söylenir. şarkıcı, besteci ve gitarist kimliğinin yanı sıra önemli bir yazar ve derlemecidir de. gençliğinde arjantin'in kuzeydoğusundaki altiplano bölgesinin yerel kültürlerini ve müziğini araştırmıştır.

    1950 yılında paris'te edith piaf'la sahneye çıkmıştır.

    başta ülkesi arjantin ve latin amerika müzik dünyası içinde bir efsane olarak kabul edilir. yoksul yerli halkın istemleri, ihtiyaçları, duyarlılığı ve bozulmamış müziklerini şarkılara dönüştürmeyi başarmıştır. başta arjantinliler olmak üzere, geleceğin birçok latin amerikalı yeni şarkıcısının öncülerinden, hocalarından biri olarak kabul edilir. sömürgeciliğe karşı müzikal, toplumsal, yöresel bir muhalefeti işaret ederek, baskı düzenleriyle kendi içselliğiyle hesaplaşan bir sanatçı durumundadır.

    yerlilerin geleneksel müziklerini hiç bozmadan gitarıyla ve şarkı söyleme stiliyle, özel bir ekolü, çizgiyi temsil ettiği söylenebilir. yeni şarkıcıların köklerinin, politik tavrının biçimlenişinde en kıdemli ustalardan biridir.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap