2 entry daha
  • 1948’de tahran’da doğdu. gottfried von einem, hans swarowsky ve karl österriecher’in öğrencisi olarak viyana’da eğitim aldı. iran’a döndüğünde, tahran müzik konservatuarı’na yönetici olarak atandı ve ülkesinin kültürel gelişimine büyük katkılarda bulundu.

    şef olarak kariyerinin başlangıcından beri çeşitli ödüller kazanan rahbari, 1977’de avrupa’ya taşındı. aynı yıl, besancon uluslararası şefler yarışması’nda altın madalyayı, cenevre yarışması’nda ise gümüş madalyayı kazandı. bu ödüller ve diğer çalışmaları sayesinde herbert von karajan’ındikkatini çeken rahbari, karajan’dan berlin filarmoni orkestrası’nı yönetmek üzere davet aldı. orkestrayla yapığı bu başarılı başlangıçtan sonra, 1980, 1982 ve 1984’teki çeşitli projeler birbirini izledi. karajan, 1980 yılında salzburg easter festivali’nde de rahbari’den asistanı olmasını isteyerek rahbari’yi onurlandırdı.

    1985 yılında, çek filarmoni orkestrası’ndan daimi konuk şef olmak üzere davet aldı. işte bu sıralarda, çek filarmoni’yle gerçekleştirdiği olağanüstü çalışmaları sayesinde dvorak madalyası’na layık görüldü. 1994’te belçika besteciler derneği tarafından orkestrayla yaptığı başarılı çalışmalarından ötürü fuga trophy ödülü ile onurlandırıldı. 1996’da virtuosi di praga’nın müzik direktörü oldu. şeflik ve 1992 yılında kurduğu uluslararası koch discover kurumunun müzik direktörlüğü yanında, birçok solist ve topluluk keşfetmiş, bu sanatçıların ilk albüm kayıtlarını yapmalarında ve uluslararası platformda seslerini duyurmalarında katkıda bulunmuştur.

    1997’de amerika, avusturya, belçika, fransa, almanya, hollanda, ispanya, isveç ve isviçre’den 60 iranlı müzisyeni bregenz’de toplayan rahbari, iran uluslararası filarmoni orkestrası’nı kurdu. sonuç, rimsky korsakov ’dan “şehrazad”, aram haçaturyan’dan “keman konçertosu” ve rahbari’nin 19 yaşındayken bestelediği “nohe khan” isimli, oryantal ögeler içeren eserlerin uluslararası koch discover kurumunun direktörlüğünde kayıt edilmesi oldu. hem “şehrazad” hem de kendi bestesi olan “nohe khan”, iran balesi’nin repertuarı arasında yer almaktadır.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap