7 entry daha
  • kadinlar icin kadinlar tarafindan ve unfpa ile birlikte

    1 konser, 1 sergi, 1 basin kampanyasi

    kadin fotografcilar 25 kasim'da cemal resit rey konser salonunda birlesmis milletler nufus fonu ile birlikte "kadina yonelik siddete son" diyor:

    25 kasım 2005 / cuma günü saat 20:00’de cemal reşit rey konser salonu’nda verecekleri kadınlarımız ve türküler konseri ile devlet çoksesli korosu kadına karşı şiddetin yokedilmesi çabalarına önemli bir katkıda bulunacaktır. konser, 5000 türkünün taranması ve kadın-şiddet içerikli türkülerin ayıklanmasından sonra bir kurgu dahilinde seçilip çokseslendirilmiş 13 türküden oluşturulan bir repertuar ile gerçekleştirilecektir. nevit kodalli, muammer sun, selman ada, turgay erdener, ertuğ korkmaz, ertuğrul bayraktar, güneş apaydin, nedim yildiz, murat kodalli, walter strauss ve etkinliğin tek kadın bestecisi aysim dolgun eser hazırlayarak katkı yapmışlar ve kampanyanın destekçileri olmuşlardır. ayrıca yıllarca türkiye’de müziğimize çeşitli katkılar sağlamış olan eduard zuckmayer ve ulvi cemal erkin’in eserlerinin de bulunduğu konsere erkan oğur, ismail hakkı demircioğlu, cem emüler, selva erdener ve meltem arıkan da destek vermektedir.

    konser öncesi cemal reşit rey konser salonu fuayesinde, kadin fotografcilarin siddete karsi bir araya gelerek baslattigi “kadinlar icin kadinlar tarafindan” projesi, gruba yeni katilimlarla birlikte konuklarin ilgisine sunulacaktir.

    ilk once 111 kadin fotografci olarak biraraya gelen ve su anda sayilari 150’yi asan fotografcilarin amaci, oncelikle kadinlara yonelik siddete karsi durusu, yaptiklari sergi ve muzayedelerle gerceklestirmek.

    dunyalarini kareleriyle anlatan, siddetin her turunun karsisinda olan kadin fotografcilar... aralarinda cok farkli tarzlarda, cok farkli konularla calisanlar var. saflarinda fotograf dunyasinda yakindan taninanlar disinda fotografciliga yeni baslayanlar da yer aliyor. katilimcilar sadece turkiye’yle sinirli degil; singapur'dan, japonya'dan, abd'nin cesitli eyaletlerinden de fotograflariyla katilan turkiye'li kadin fotografcilar projede yer aliyor.

    kendi ifadeleriyle kadin fotografcilar:

    “…bu cografyada senelerdir yasanan kadina karsi siddetin karsisinda duruyoruz. kendilerini ifade ettikleri icin hayatlarinin tehlikede olmadigini hissedecek genc kizlarimizin ozgurce yasayabilecegi, gelisebilecegi, oldurulmeyecegi, hangi taraftan ve ne sebeple olursa olsun, kendini nasil ifade etmeyi secerse secsin, insanlara insanca davranilacak bir gunun baslangicini olusturmak bizim elimizde. hakkimizda meta gibi bahsedilen demeclerin olmadigi bir ulke istiyorsak eger, birseyler yapmaliyiz.

    biz bu ise fotograflarimizi satarak basladik. bir acik arttirma yaptik ve fotograflarimizin satisindan elde edilen geliri ihtiyaci olan bir kadin dayanisma dernegine aktardik. galata fotografhanesi’nde ve duzce’de sergiler actik. amacimiz, hic kimsenin hayatinin ucuz olmadigini anlatmak. birseylere gec de olsa sahip cikabilmek, savunabilmek onlari. saf, temiz, guzel seyleri…”

    daha fazla bilgi icin www.kadinlaricin.org
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap