• istanbul'da en güvenli şeridin emniyet şeridi olduğuna inanan kişilerin gerçekleştirdiği ihlaldir.

    buradan ihlalde bulunan edepsizlere seslenmek istiyorum.

    arkadaşım! o şerit, bozulan araçlar ve gerekirse emniyet/sağlık/itfaiye ekiplerinin kullanması için boş tutuluyor. toplumlar, bu tarz olguları** "boş olması ve boş kalması" gerektiği düşünülerek oluşturdular.

    sen, toplum o kuralları ortaya koyarken yanlarında bulunmamış olabilirsin. ama gel, seni bir eğitimden geçirelim. trafik nereden akar, senin kazandığın 10 saniye toplumun kaç saatine malolur, anlatalım.

    hem sen park edilmemesi gereken ana yollara da park ediyormuşsun aracını. bir dur, bir düşün. o yolu birkaç dakikalığına da olsa tıkamak, topluma, senin kaybedeceğin 15 adımlık yürüme enerjisinden çok daha büyük masrafa neden oluyor. insanlar işlerine, evlerine; polis olay yerine; ambulans hastaneye gecikiyor.

    hep kendine hep kendine, biraz da içinde yaşadığın (ve muhtemelen nefret ettiğin) toplumu düşün! hadi onları düşünmektense kendi çıkarını yeğledin, tehlikeye attığın canları düşün! (((iç ses: düşün? ne diyorum ben yaa?)))

    buradan trafik kurallarını kendi çıkarları için ezip geçenlere son bir sözüm olacak.

    trafik kesmekeşi bahanesine sığınıp insanları çileden çıkartmayın. unutmayın ki, toplum ileri gidiyor ve sayınız git gide azalıyor. yarın cezalar kapınıza yığılabilir.
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap