7 entry daha
  • aktuelde ise baslamasinin birinci haftasinda dogan grubuna dava actigi icin kovulan muhabirdir kendisi... haber bianetten copy paste

    hakkını arayana sabah grubu'nda da iş yok!
    doğan grubu'na alacak davası açtığı için işine son verilen radikal gazetesi muhabiri şık, yeni çalışmaya başladığı "aktüel" dergisinde de işten çıkarıldı. dergi yöneticileri, şık'a, açtığı dava nedeniyle grup bünyesinde çalışamayacağını bildirdiler.

    --------------------------------------------------------------------------------
    bia haber merkezi
    24/06/2005 erol önderoğlu hukuk@bianet.org
    --------------------------------------------------------------------------------
    bia (istanbul) - bir süre önce doğan grubu'na alacak davası açtığı için işten çıkarılan "radikal" gazetesi muhabiri ahmet şık'ın, yeni çalışmaya başladığı "aktüel" dergisinden de açtığı dava gerekçe gösterilerek işine son verildi.

    gazetecinin doğan grubu'na karşı sirkeci'deki istanbul iş mahkemesi'nde açtığı işe iade davası 14 haziran'da görevsizlikle sonuçlandı. mahkeme, dosyayı gazete merkezine en yakın yer olan bakırköy iş mahkemesi'nde gönderdi.

    hakkını savunan gazeteciye iş yok

    türkiye gazeteciler sendikası (tgs) istanbul şubesi yönetim kurulu üyesi ve çağdaş gazeteciler derneği (çgd) üyesi ahmet şık, yedi yıl çalıştığı gazeteden dünya basın özgürlüğü günü arifesinde, 2 mayıs'ta işinden olmuştu.

    yaklaşık bir hafta önce sabah grubu'na bağlı haftalık "aktüel" dergisinde işe başlayan gazeteci şık, sigorta işlemlerinin tamamlanmasını beklerken önceki gün (çarşamba) işten çıkarıldığı öğrendi.

    aktüel dergisi yöneticileri, gazeteciye doğan grubuna açtığı dava nedeniyle bu grup bünyesinde de çalışamayacağını bildirdiler.

    gazeteci, doğan grubu icra kurulu üyesi ve insan kaynaklarından sorumlu münir cankurtaran'ın, kendisine "davayı geri çekmezsen, doğan grubu dışında da hiçbir şirkette iş bulamazsın" diyerek tehdit ettiğini açıklamıştı.(eö/eü)
2659 entry daha
hesabın var mı? giriş yap