4 entry daha
  • gayet ise yaramis bir muzayededir... muzayede sonrasiyla ilgili ayrintili bilgi http://www.kadinlaricin.org/ dan copy paste

    kadınlar için kadınlar tarafından projesi ilk 2 aşamasını "bu senelik" tamamladı!

    müzayedemiz bitti, şiddete son kampanyamız devam ediyor, kalan fotoğraflarımız internetten satışta...

    türk toplumunun %25'ini 15-49 yaş grubu kadınlar oluşturuyor. 6 ve daha yukarı yaştaki 100 kadından 25'i okur yazar değil. 100 kadından 14'ü ilkokulu bitirememiş. 100 kadından 58'i ilkokul mezunu... kadın nüfusun sadece %12'lik bir kesimi ortaokul ve daha üstü eğitim almış. her yıl 600 bin ile 800 bin arasında kız çocuğu zorunlu eğitim yaşına gelmelerine karşın okula gidemiyor. ülkemizde kadının işgücüne katılım oranı 1998'de %35 civarındayken günümüzde bu oran %27'e düşmüş. erken yaş evliliği yapmış olan kadınların çoğunluğu tarım sektöründe ücretsiz aile işçisi olarak çalışmakta. seçme ve seçilme hakkını 1934'te elde eden türk kadını parlementoda ancak %4 oranında temsil edilmekte. bu oran avrupa konseyi'ne üye ülkeler arasındaki en düşük oran. 1998 yılında güney ve güney-doğu anadolu'da yaşayan kadınların % 58'i ev-içi şiddete maruz kalmış. yüksek ve orta gelirli kadınların % 23' ü kocaları tarafından taciz edilmiş veya dayak yemiş… ev-içi şiddetin kurbanlarından % 86.1'ı kadınlar. kadınların % 39.2, 15 -19 yaşları arasındaki genç kadınların da % 63' ü dayağı haklı görüyor. kız çocuklarının erken yaşlarda evlenmeleri ve özellikle akraba evliliği yapmaları ülkemizde bebek ve anne ölümlerinin sayısını artırıcı bir etken. güneydoğu ve karadeniz bölgeleri ile kırsal alanlarındaki ekonomik ve sosyal az gelişmişlik kadın ve kadının sorununu ağırlaştırıyor.

    taksim'de yılbaşı kutlamalarında iki genç kıza yönelik taciz ve aradan 2 ay geçmeden 6 mart'ta alana çıkan kadınlara polisin akıl almaz saldırısına duyduğumuz öfke bizi bir araya getiren hikayelerden sadece ikisi. hergün basında duyduğumuz, içimizi acıtan, yer yer detaylarını okumaktan dahi kaçındığımız, sanki okumazsak olmamış gibi düşünebiliriz dediğimiz hikayeler, cinayetler, kadınlara yönelik şiddet sonucu çağ dışı sakatlamalar giderek içimizde büyüyen bir "yeter" çığlığının yapı taşları oldu.
    ve biz, türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanında yaşayan buralı 111 kadın fotoğrafçı şiddete, özellikle de kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için, bir şeyler yapmak için yola çıktık.
    üç basamaklı bir çalışma olacaktı bizim yapacağımız. birinci adımımız kadınlara yönelik şiddetle başa çıkmak için ses vermekti, sesimizi duyurmaktı. ikinci adımımız, birincinin yolunu açtı. en kıymetlilerimizi, fotoğraflarımızı belki de türkiye'de ilk defa, bir rmüzayedede satacağımızı açıkladık. kirasını bile ödeyemeyecek durumda olan mersin kadın dayanışma derneği'ne katkı sağlamaktı amacımız. ünlü, ünsüz, amatör, profesyonel 133 kare fotoğraf koyduk ortaya. açık arttırma yapıyoruz dedik ve destek bekledik. uzun uzun beklememize gerek kalmadı.

    galata fotoğrafhanesi bir üs oldu, fotoğrafların buluşması, doğru yerlere ulaşması için. tarih vakfı, darphane-i amire binasını gönüllüce verdi müzayedemiz için. itkib müzayede konusundaki deneyimini bir kez de bizim için kullandı, gerçek bir müzayede yapmamızı sağladı. diren şarapları, dimes ve turkuaz keyfimizi yerine getirdi. ifsak ve anadolu kültür başından itibaren her türlü sorunumuza anında çözüm buldu. cyber turk www.kadinlaricin.org adresini bize sağladı, 4 renk baskı işlerimizi çözdü, radyo odtü başından itibaren yayınlarıyla destek oldu.

    internet pek çok noktada hayatımızı kolaylaştırdı, birbirlerini hiç görmeyen, hiç tanımayan kadınlar ve erkekler, hiç bilmedikleri ve tanımadıkları kadınlar için, mersin bağımsız kadın dayanışma derneği için günlerce uğraştılar ve sonuçta...

    herkesin desteğiyle 14 mayıs'ta tarih vakfı darphane-i amire binasında yaptığımız açık arttırmada 133 fotoğrafımızın 108'i satıldı. mersin bağımsız kadın dayanışma derneği'nin hesabına yakın zamanda yapılacak havelelerle birlikte yaklaşık 11 milyarlık bir fon aktarılmış olacak.

    sizin sayenizde sesimizi duyurduk, fotoğraflarımızı sattık. şimdi sıra işin zor kısmına, keyifli kısmına geldi. yeni sahiplerinden aldığımız özel izinle açık arttırmada sattığımız fotoğraflarımızı yeni sahiplerine ulaştırmadan önce bir yolculuğa çıkarıyoruz. kadına yönelik şiddete dur demek için kadın fotoğrafçıların fotoğrafları önce düzce'ye gidiyor, 4-7 haziran arasında, düzceli kadınlar fındık toplamaya çıkmadan daha, festivalde kadınlarla, düzcelilerle buluşuyor. hemen ardından bu kez yolumuz güneydoğuya düşecek, 16 haziran'dan itibaren anadolu kültür/ diyarbakır sanat merkezi sergi salonunda olacak fotoğraflarımız. kıbrıs'a da gitmek istiyoruz, adana'ya da, edirne'ye de, hatta başka ülkelere de...

    sergimiz dolaşsın istiyoruz, sergimiz dolaşırken kadınlar konuşulsun, kadına yönelik şiddet azalsın, dursun...

    her türlü desteğe, öneriye, katkıya açığız. hadi, elinizi, bizimkilerin yanına, taşın altına koyun...
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap