9 entry daha
  • devekuşu mantığıyla düşünüldüğünde, 3. reich ve faşizmin son günüdür*.

    kazananın daima haklı olduğu gerçeğini kabul etmek gerekirse; diyalektik materyalizm’in savunucusu, sosyal devlet anlayışının dünyadaki lideri, 20.000.000 beyaz rusu katleden sosyal devlet* terörünün* yaratıcısı*, zamanla çürümeye mahkum sınıf ayrımını ortadan kaldırmayı amaçlayan (20000 senelik insanlık tarihinde 100 sene kadar sadece belirli bir bölgede) saçma sapan bir ekonomik ve sosyal anlayışın* bayrak tutanı işçi sınıfı ruslar ve atom bombası kullanacak kadar illimünatinin gazını almış batılı müttefiklerin sözde avrupadaki zafer günü. atom bombasının hesabı sorulmaz, beyaz rusların adı bile anılmaz. çünkü onlar seçilmiş* değildir.

    ayrıca bugünün bir özelliği daha vardır. öldü sanılan faşizm, batılı müttefikler tarafından devr alınmıştır. tüm amerikan ve ingiliz şirketlerinde, kuzey ülkeleri başta olmak üzere tüm avrupada, hakkıyla yaşatılmaya devam etmiştir*. sebebi ne olursa olsun eğer türksen avrupaya, müslümansan ya da biraz esmersen amerikaya zor girersiniz kusura bakmayın dostlar*. hele de bir kanada gerçeği vardır ki, 8 mayısdan sonra bayrak tutanı olmuştur faşizmin. hemen gestapoyu kurmuştur*.

    ayrıca her nedense, güçlü türk şirketlerinde ve yabancı sermayeli çokuluslu şirketlerde çalışanlar her zaman bir liv tyler, bir brad pitt görünümlü modellerden oluşur. bir tane de olsa boktan suratlı, boktan vücutlu hatuna rastlamazsınız*. kanuni olarak zorunluluk olmasına rağmen bir tane "özürlü" kadrosundan kişiye de rastlayamazsınız. aslında bu insanlar için herkes eşittir ama bazıları daha eşittir durumu söz konusudur. gerçek sosyalizm, belki de yumuşatılmış faşizm* ya da hayatın gerçekleri diyebiliriz buna.

    bir danimarkalı ya da iskoç (en güzelinden fransız!!)* bir üniversite öğrencisine 8 mayısı sorarsanız alman zulmünden atıp tutar. bu da hiç yadırganıcak bir şey değildir, çünkü onun suçu değildir. günümüz dünyasında aynen soykırım kelimesi gibi faşizm kelimesini de kullanamazsınız* ama aynı zamanda da herşeyin farkındasınızdır. çünkü almanlar yenilmiştir, hepsi iblis gibi asık suratlı kaka çocuklardır ve yahudileri sistematik bir biçimde yok ettikleri için de faşistlerdir. tam bu noktada yabancı arkadaşa sorarsınız siz neden polonyalıları, sırpları, pakistanlıları ya da türkleri ülkenizde istemiyorsunuz?
    arkadaşta gayet net ortaya koyar adı ağza alınamayan faşistliği.

    - çünkü onlar sırp, türk vs...

    e ben şimdi ne anladım sosyalizmden, insan haklarından zarttan zurttan. bundan ötesi bir türlü birleşemeyen türk solunun bıdı bıdısıdır.

    sosyalist! ruslar, bu günü faşizmi yıktık evirdik çevirdik geçirdik olarak kutlarken, almanların da dinime küfreden bari müslüman olsa tarzı bir karşılık vermiş olmaları muhtemeldir. jodl'un da dwight david eisenhower'a "esas, şimdi boku yediğiniz gün, bugündür" demesi bu günü ayrıcalıklı kılar.

    8 mayıs bu anlamda avrupa için bir uyanış olmuştur. biz esasında neyiz neyi savunmalıyız, kime karşı kiminle durmalıyız.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap