4 entry daha
  • bircok filmi, klasik mutsuz escinsel filmi yapan sey isledikleri konunun otesinde karakterleridir. escinsellerin stereotypelari en kotu sekli ile filmlerde yer alir.

    lezbiyenler karakterlere baktiginizda genelde toplum yargilarini onaylarcasina erkeksi, serseri, alkol veya uyusturucu bagimlisi, intihara veya cinayete egilimli hasta ruhlu kadinlar olarak yer alirlar. suca egilimlidirler, mutsuzdurlar, hayatinda bir lezbiyen bile gormemis birisi, toplumdaki lezbiyen imajindan yola cikarak, hemen karakterlere lezbiyen laftasini yapistirabilecek kadar onyargi doludur karakterler.

    (bkz: monster)
    (bkz: heavenly creatures)
    (bkz: bound)

    erkek escinsel imajinin durumu da pek farkli degildir. efemine, herkesin tacizine ugrayan, escinsel oldugu bir bakista anlasilan, devamli kiritip, duran, yayik yayik konusan ve ne yazik ki bu yuzden devamli travestilerle karsilastirilan tiplerdir. olmeleri ya da intihar etmeleri vaciptir.

    (bkz: last exit to brooklyn)
    (bkz: kotu egitim)

    son zamanlarda ozellikle erkek escinsellerin konu oldugu filmlerinde, escinsel yonetmenlerin de katkisiyla bir iyilesme gozlemlense de durum hala pek icacici degildir.

    bunlarin otesinde irklara yonelik bir otekilestirme soz konusudur. filmlerde, uzakdogu filmleri haric, zenci, latin, asyali escinselleri goremezsiniz.

    bu unsurlarin tumu konularin otesinde filmi, klasik mutsuz escinsel filmi yapan unsurlardir.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap