3 entry daha
  • turistlerin ve yurtdışında ikamet eden, orada okuyan (kıbrıs dahil) vatandaşlarımızın yararlandığı, ödediğiniz k.d.v'yi geri almanızı sağlayan sistem. tax free hizmeti veren mağazalardan tax free faturası talep ederek bu hizmetten yararlanabilirsiniz. 118ytl'nin üzerinde yaptığınız her alışveriş için tax free faturası talep edebilirsiniz. iadenizi sorunsuz almanız için; aldığınız ürünü 3 ay içinde ülke dışına çıkartmanız ve check- in öncesi ürünle beraber gümrüğe giderek faturanızı onaylatmanız gerekmektedir.

    deterjanın söylediği gibi ankara esenboga havalimanı 'nda bu işi yapabilmek şu an için problemlidir. yalnız binbir zorluklarla koyduğumuz levhaları görmemesi şanssızlık olmuştur. özellikle aşşağıdaki, dışarıdan açılmayan kapı için koyduğumuz levha mizah sınırlarını zorlamaktadır. nitekim yeni havalimanı inşaatı sonrası bu problemler ortadan kalkacak ve her medeni ülkede olduğu gibi bu iş kolay bir hale gelecektir.

    not: bizde türkiye ikamet edenler olarak, yurtdışında alışveriş yaptığmızda bu faturalardan talep edebilir ve indirimli alışverişlerden faydalanabiliriz.

    edit: iş bu entryde geçen bilgiler güncelliğini yitirmiş olup ilgili firmalardan teyit alınması çok önemlidir.
100 entry daha
hesabın var mı? giriş yap