2 entry daha
  • ahlaki bir paradoksu ilgi çekici bir şekilde anlatabilecekken gereksiz toplara girip heves kıran film. bunlardan ilki nicolas cage. evet bütün filmlerini izlemedim ama izlediğim filmleri arasında kesinlikle en tırışkadan rolü. neden kabul etmiş neden oynatmışlar anlamak mümkün değil. messiyi kaleci yapmak gibi bir şey, gereksiz bir beklenti ve hayal kırıklığı yaratıyor. diğer konular spoiler olabilir.

    --- spoiler ---

    konuyu daha da heyecanlı kılmak adına katie' yi gereksiz yere seri katil yapmaları. ilk anneyi öldürmeden çocuğu alıp sevgilisiyle muhattap olmadan yine aynı şekilde kaybolabilirdi. hele linda'yı öldürmesi evlere şenlik. kıza bütün hikayeyi anlatıp sonra da çok şey biliyor diye öldürdü resmen. (linda taşıyıcı olacaktı diye düşünmeyin, yavrum kız istemiyorsan olmam dedi.)
    angela'nın dedektifliği de ayrı bir itici olmuş. yok dibin mi geldi yok gözler lensmiş... derken sadece internet üzerinden olayın %90'ını çözmesi ve misafir evine her girdiğinde bir iz bırakması saçma.
    böylece film hem çok yavaş ve yapmacık gerilimlerle ilerlemiş hem de asıl önemli mevzular oldu bittiye gelmiş.

    --- spoiler ---

    bardağın dolu tarafına bakarsak konuyu sevdim, ilk defa izlediğim nicky whelan'in oyunculuğunu çok beğendim. beklentisiz izlenebilir bir film.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap