1 entry daha
  • 36. istanbul film festivali kapsamında izleme şansı bulduğum izlanda yapımı çok güzel bir film.

    --- spoiler ---

    filmde kristján ve tór adlı iki arkadaş arasındaki olaylar anlatılmakta. bu iki arkadaşın arası cinselliği keşfetmeleriyle birlikte karmaşık bir duruma girer. tór'un bir kız arkadaşı olur ve ona aşıktır. aynı şekilde kristján da aşık olmuştur, ancak en yakın arkadaşı tór'a. bu aşk üçgeni iki arkadaşın arasını bozmaya başlar ve kristján aşkının karşılıksız olduğunu anlar. ayrıca yaşadıkları küçük kasabadaki baskı ortamında oldukça sıkışmış hisseder. intihara kalkışır ve yaralanır. bunların üstüne tór kendini suçlu hissetmeye başlar. kristján'ı görmek ister. kristján ise kısa zaman içerisinde reykjavik'e taşınacaktır. bunu öğrenen tór, kristján'ın annesi izin vermediği halde gizlice kristján'ı görmeye gelir. son kez bir araya gelirler ve tór özür dilercesine kristján'ı yanağından öper. bu veda öpücüğünden sonra tór oradan gider ve film biter.

    --- spoiler ---

    filmin ergen eşcinsellerin ruhsal durumları üzerine güzel bir yaklaşımda bulunduğunu söyleyebilirim. oyuncular çok güzel bir iş çıkarmış. tabi buna bir de izlanda'nın eşsiz doğasını eklersek, film aynı zamanda izleyiciye görsel bir şölen sunuyor. hjartasteinn festivaldeki en renkli ve güzel filmlerden biriydi.

    edit: cazur nickli yazar arkadaş uyardı, son sahnede tór kristján'ı yanağından değil alnından öpüyormuş. dikkatimden kaçmış.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap