7 entry daha
  • <<aydın yalçın'ın dönüşü>>

    <<yeni politik dönemin başında parti kurmak için siyasal bilgiler fakültesi'nden istifa eden, parti girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasından sonra da, yök yönetmeliklerine göre istifa eden öğretim üyesi bir yıldan önce üniversiteye dönemediği için bir süre açıkta kalan aydın yalçın, şimdi odtü'ye, hem de "rektör yardımcısı" olarak giriyor. aydın yalçın'ın yardımcılığını yapacağı rektör de mehmet gönlübol. bundan bir süre önce de, bilindiği gibi, kurt karaca takma adıyla mhp ideolojisinde kitaplar yazan fikret eken, ankara üniversitesi'ne şu sıralarda "ankara üniversiteleri genel rektörü"" olarak anılan tarık somer'in yanına "rektör yardımcısı" olarak girmişti.

    yök'e göre bir profesör kadrosuna atama yapılabilmesi için atanacak kişi hakkında, biri sözkonusu fakülteden olmak üzere üç profesörün olumlu rapor yazması gerekiyor. aydın yalçın durumunda bu dışarıdan rapor verecek profesörlerin osman okyar ve ismail türk olmaları kararlaştırıldı. yetkili kurulda okunan iki raporun kelimelerden öte, noktaya ve virgüle kadar birbirinin eşi olması, birinin öbürünün fotokopisi olduğu izlenimi yaratması, şaşkınlığa ve kısmen de gülüşmelere yolaçtı. bu arada, raporun, her iki profesörün de alışılmış üslubuna benzemeyen bir başka üslupta yazılmış olduğunu söyleyenler oldu.

    ankara üniversiteleri'nin iki yeni rektör yardımcısına başarılar dileriz.>>

    kaynak: yeni gündem, sayı: 2, 16-31 mayıs 1984
    http://i.imgur.com/mvyildm.jpg

    not: emin çölaşan'ın kitabında, gazeteye gelip kendisi ve çölaşan'ın da ablası olan eşi için "they are the voice of america" diyen eli nevo isminde o zamanlar ankara'da görevli israilli istihbaratçıdır.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap