7 entry daha
  • böyle bir konu, böyle bir bütçeyle, böyle oyuncularla nasıl ziyan edilebilir sorusunun filme çekilmiş hali.

    --- spoiler ---

    patlama sahneleri muazzam, çekimler de filmden öte belgesel gerçekçiliğinde olmuş. ama...

    teröristler dahil hiçbir karakterin derinliği yok filmde. michelle monaghan öyle süs olsun gibi konmuş, sanıyorum 3 ya da 4 cümlesi ya var ya yok. source codeda neredeyse oturduğu yerden oynamıştı ama en azından konuşmaları üç dört a-4'ü dolduracak şekildeydi. mark wahlberg the departedı anımsatan bir oyunculuk sergilemiş. ağız aynı ağız. kevin bacon gibi bir isim yönetmen ve senaryo yüzünden resmen ziyan olmuş.

    bir umut sonuna dek bekliyorsunuz filmin, hayır bu kadar basit değildir ters köşe ya da daha derinlikli bir şeyler çıkacak derken film bitiyor ve gerçek kurbanlar ve aileleri çıkıyor siyah ekran üzerinde. anlamlı gelen tek şey de bu oluyor.

    kısa kısa günlük hayatları var teröristlerin. amerikan rüyası içinde bir şekilde yer alıyorlar, kendi evlerinde ingilizce konuşup amerikan sisteminin getirilerinden fazlasıyla yararlanıyorlar. video paylaşım sitelerinden cihadçıların eylemlerini, yöntemlerini izliyorlar, bomba yapmayı öğreniyorlar. teröristin karısının hiçbir derinliği yok, olan bitenden sonra utançtan ya da vicdan azabından daha çok gurur duyduğu anlaşılıyor, senarist o mıntıkaya bir hayli uzak herhalde, çünkü ulu orta kocasını dudaklarından öpüveriyor. kadını istihbarat sorgularken hiç de öyle zorlamıyor.

    vara yoğa mark wahlberg'in atlamasını hadi bir yere kadar kabul edelim ama tercih imkanım olsaydı filmin ilk yarısında bitmesini isterdim. yine de fazla beklentiye girmeden gayet kolay izlenebilir bir film.

    ama unthinkable ve the siege'nin bile çok çok gerisinde kalan bir film. onu da şerh düşmek lazım.

    --- spoiler ---
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap