14 entry daha
  • mimarlık üzerine isimli kitabında süsleme nefretini biraz fazla abarttığını düşünüyorum ben. granit ya da mermer duvarları sadece harç sıvanmış bir duvarla aynı yere koymak biraz enteresan bir kafa. mermeri burjuvazi olarak nitelendirip ona mesafe koyan loos, söz konusu sanat olunca, hemen bakış açısını değiştiriyor; sanata sahip olan burjuvazi değilmiş gibi.

    evet belki süslenmiş bir sandalye ve sıradan bir sandalye aynı amaca hizmet edebilir ama farklı mekanlar yaratmanın temeli bunların arasındaki form/renk/desen farkına dayanır.

    ayrıca illa benzer kalıplar içinde mimari üretim yapmak da biraz manasız. stil değiştirmenin ne gibi bir sıkıntısı var kullanıcı için bilmiyorum. bina tasarımında bağlam karşıtlığına gidilmediği sürece stil değişikliğinin bir zararı yoktur kesinlikle. gerçi bağlama tümü ile ters bir üretim bile bir stilken bunları tartışmak yeterince saçma.

    tipik bir mimar. ayn rand tarafından tarif edilen howard roark tipolojisinde üstelik. (son cümle the fountainhead hakkında spoiler içerir) istediğin gibi olmadıysa yok et/yok say.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap