6 entry daha
  • mantik olarak olarak insulin seviyesini indirmek di$inda hicbir $ekilde montignac'a benzemeyen diyet. ilk ba$ta "eheh ne guzel ohh yag da var et de" dense de uygulamaya gelince kazin ayagi gorundugu gibi degildir.

    -meyve - sebzeden uzak durmak vitamin yonunden vucudu savunmasiz birakacagindan di$aridan ozellikle b vitamini takviyesi almak gereklidir.

    -emin olun ekmek vs. olmadan o kadar yediginiz etin tadi bi boka benzemiyor. hayir her $eyi ekmekle yemek manyagi olmasaniz da sucuklu yumurtaya ekmek banamamak, ton baliklarini catalla yemek hic ho$ degil.

    -abur cuburlari unutun. millet yaninizda browni gold hupletirken siz allaam neydi gunahim $arkisini yuksek perdeden soyleyeceksiniz. herhangi bir kantinden diyetinize uygun bir $ey bulabilmeyi unutun, eski dostunuz eti formlar bile karbonhidrat icerigi yuksek zamazingolar oldugu icin sizin du$maniniz.

    -cay veya kahve bagimliliginiz mi var? hadi $ekersiz iciyorsunuz bunu hallettiniz diyelim ya bunlarin yaninda da bir $ey tuketememeye ne demeli?

    -soz konusu olan $ey diger icecekler oldugunda da durum farkli degil. meyve sulari, gazozlar, kolalar unutun hep bunlari. ayrana ve sodaya (aromasiz olanlar) tapinmaya ba$layin. aspartam iceren tatlandiricili iceceklerden de saglik acisindan uzak dursaniz iyi olur. zaten atkins diyeti ve ketosis'in sayilmi$ zararlari size yeter de artar bile. ustelik aspartam'in vucutta gereksiz su tutmaya neden oldugu ve bir numarali selulit nedeni oldugunu bilmeniz sizi biraz daha rahat hissettirebilir.

    -aileniz veya arkada$larinizla yemek yemeye kasmayin. ya iradeniz zedelenir yari yolda birakirsiniz, ya da dogru duzgun bir $ey yiyemeden sofradan kalkarsiniz. onlarin yedigi her $eye de agzinizin suyu akarak bakar durursunuz.

    -di$arida dogru duzgun yemek yiyemezsiniz. gozlerinizi acip cevrenize bakin her $ey ekmek arasi, o olmadi pide ustu, o olmadi soslu, pilavli hedeli hodolu. iskenderin sosu bile zarar size. haydi bakalim ko$a ko$a eve yumurta kirmaya, et ha$lamaya.

    -noldu kendinizi mutsuz mu hissediyorsunuz? du$en kan $ekerinize bagli olarak seratonin salgilama metabolizmaniz eline almi$ olmasin?

    -nefesiniz felaket kokuyor evet

    -spor yapanlarin diyeti lafina guvenmeyin. kas dokunuzu surekli kaybediyorsunuz zaten, nerde kaldi bunun vucut geli$tirmesi?

    -2 haftadan fazla uygulamayin (ben demiyorum bunu). uygularsaniz da super iradeniz ve follo$ olan vucut sistemleriniz icin kendinize madalya takin.

    -oyle "gunde 3 kilo hohoyt" diye gaza gelmeyin, nerde gorulmu$ sizin gunde 3 kilo i$ediginiz (fil olmadiginizi varsayiyorum). atkins diyeti a$agi yukari du$uk kalori diyet sistemlerinin 2 kati kilo verdigi soylenen bir diyettir. onceki diyetlerinizi hatirlayin, kac kilo verdiniz? 1? 2? ona 1 - 2 daha ekleyin, zannetmeyin oyle 2 gunde koca gotunuzun eriyecegini. ustelik murphy yasalari hep gecerli olmadi mi sizin icin zaten, hatirlayin. "abi x gunde 2x kilo verdim" diyenleri du$une du$une tartilip hayal kirikligina ugramayin sonra.

    butun bunlara katlanirim, o derece bezdim diyorsaniz yolunuz acik olsun, bence yine de bi diyetisyene dani$in once.
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap