63 entry daha
  • öncelikle (bkz: #39030320)

    sevgili susercım. bakınızdaki entryde bir müteahhitin insan canıyla nasıl oynadığına dair küçük bir kesit var. diyeceksin ki, "neresi küçük! paragraf paragraf döşemişsin!" az bile az. daha ne haltlar yiyorlar bir bilsen.

    bu entryi yazma sebebim ise yukarıdaki olay entrysindeki mevzuyla kafayı bozmuş olmam. bu entryi de süreç entrysi olarak sürekli editleyeceğim ki, ülkenin her yerinde aynı halt yeniyor, sonuç emsal teşkil etsin. bakalım ayine-i devran ne suret gösterecek.

    şimdi gelecek olursak; entry yazıldığı gün belediye ekipleri ancak 4 saat sonra gelmişler. o sırada evde olmadığım için şahit olamadım ama 1. dereceden bir tanığın ağzından dinlediğime göre; müteahhit "abi ekmek musaf çarpsın ki kepçe getirmedim." demiş ve yetkililer(!) de inanıp gitmişler. adamın yemini tüm şikayetlerden üstün tutulabiliyor. 2 gün hazmedemedim, nasıl iş bu diye dolaştım ortalarda. aklım hafsalam almıyor suser. gerçi bu ülkede yaşamama rağmen hala böyle şeylere şaşırıyor olmam da benim saflığım olsa gerek.

    o günden beri belediyeden konuşmadığım insan kalmadı. ancak dinlenmedim, geçiştirildim. nihayet araya birilerini soktum-ki bu fırsat en başta da elimde olduğu halde kullanmak istemiyordum, ama bunu suratlarına çarpmak için bu yola başvurmak zorunda kaldım- en yetkililerine(!) ulaştım. "günlerdir aramadığım yer kalmadı, ancak birilerinin ismini verince muhatap alınıyorum. siz halkı sınıf sınıf ayırıp ona göre hizmet veriyorsunuz demek ki." dediğimde "yok hanımefendi ne demek o, olur mu öyle şey" diyerek nihayet harekete geçtiler. etütler sonucu yan binanın aşırı hasar aldığı tespit edildi, tahliye edildi. ben bunları söylemesem hatta bırak, araya sokacak birileri olmasa insanlar ölüp gidebilirmiş demek ki. inanın tiksiniyorum bu ülkede yaşamaktan.

    bu arada hala ekskavatör yıkımına ceza gelmedi, üstüne üstelik "yok'muş' öyle bir şey" cümlelerini işitti bu kulaklar. fotoğraf var, video var diyorum tekrar "ekskavatör yokmuş" diyor geri zekâlı. 8 kere "fotoğraf ve video var, mail atayım" dedikten sonra mailimi okumaya ikna ettim bir başka yetkilinin zat-ı şahanelerini. attım maili, 3 iş günü içerisinde ceza makbuzunun kopyasını ekte mail atmazsanız mevzu da süreç de bir üst makamda dedim. dün 3. gün bitti ve atmadılar. hatta cevap bile atmadılar. neden? çünkü bu maili attığım kişiye o titri yüksek tanıdığın ismini vermemiştim. niye dinlesin, halk kim ki? neyse, sonuç olarak şimdi onlar düşünsün!1!!!!111! hatta sevindim bile diyebilirim. burunlarından temiz bir getireyim de, belediye de akıllansın. bu usulsüzlüğün peşini bırakırsam bana da saltın demesinler. hadi bakalım el mi yaman bey mi yaman.

    iyi bir çocuk olursak, belki bu entryde ceza makbuzunun httpsini görebiliriz. haydi hepimize kolay gele.
130 entry daha
hesabın var mı? giriş yap