880 entry daha
  • bu sabah adliyede, yanımda oturan bir adamın "allahsız satanistin tekini dövdük diye nezarete atılıyoruz ağğbi" diye sitem ettiğini duydum bir polise... adam, inançsız olduğu ve uzun saçlı olduğu için o kişiyi dövmeye "hakkı" olduğundan o kadar emin ki, "sitem" edebiliyor polise... aha da işte burdan bir tanım size: ateistler, kendi seçimleri sebebiyle hâlâ saldırıya uğrayan insanlardır. birinin bir şeye/güce/dine inanıp inanmaması neden hâlâ başkalarını bu kadar germektedir, inanın ben de bunu anlayamıyorum.

    din yobazlarının "en doğru benim" anlayışı bununla da bitmiyor üstelik. "gerçek müslüman" dediğiniz şey, hepsine göre değişiyor, hepsi kendini "gerçek", öbürlerini "dini anlamamış" kişiler topluluğu ilân ediyor. biz ise hangisi "gerçek" bilemiyoruz, zira ortada tek gerçek yok. mesela burkayı savunan çarşaflıyı, çarşafı savunan türbanlıyı, türbanı savunan başı hariç her yeri kapalıyı, başı hariç her yeri kapalı olan kendinden daha açık giyineni yerden yere vurmakta beis görmüyor. yani, aslında sadece ateist kişinin davası değil "toplumda özgürce, rahatsız edilmeden yaşamak" davası, o yüzden ateistleri rahatsız etme hakkını kendinde gören herkesin, bir gün bir başkası tarafından "yeterince x olmamak suçu"ndan dolayı şiddet görmesi ihtimali var. sizin "müslüman/hristiyan/yahudi olmanız, asla sizden "daha müslüman/daha hristiyan/daha musevi" olan birinden şiddet görmeyeceğiniz anlamına gelmiyor. bu sebeple, aslında aklı başında her inançlı insanın, "inanç, günah-sevap meseleleri kul ile tanrı arasındadır ve ne olursa olsun 3. kişilerin müdahale dışındadır" fikrini savunarak ateistlerin yanında olması gerektiğine inanıyorum.

    benim neden bu sabah adliyede olduğuma gelince... hatırlarsanız nixolidia havaalanında yaşadığı saldırıyı şurada anlatmıştı (bkz: #31926055) hatta kendisinin ardından ben de yine havaalanında yaşadığım tatsız durumu yazmıştım. (bkz: #31940471) yazarken de, belki bu durumda kalan ateist ve "yeterince" müslüman olmayan kişilere yaşadıklarım fikir verir, yardımcı olur diye düşünmüştüm. nitekim bu sabah, açtığım hakaret davası sonuçlandı. karşıdaki kişi de suçunu kabul ettiğinden, kendisine adli para cezası kesildi, suç alenen işlendiği için ceza yarı oranında artırıldı (miktarı tam hatırlamıyorum, 1.500 lira civarı bir şey diyelim). inanın, avukat arkadaşım dahil ben de şaşkındım, kendimizi deli gibi savunmak zorunda kalacağımızı sanıyorduk, lakin böyle bir durum olmadı, sanırım bunda sanığın suçunu kabul etmesi etkili oldu. lakin biliyorsunuz, kararın açıklanmasının geri bıraktırılması sebebiyle, sabıkası olmayan kişilerde artık 3 yıla kadar olan hapis cezaları ve adli para cezası uygulanmıyor, 5 sene içinde tekrar suç işlemezse, tahsil edilmiyor. karar öncesinde "tazminat davası açsak mı?" diye soran avukat arkadaşıma "bırak, ceza alsın yeter" demiştim, lakin şimdi adamda "heh, suçum sabit görüldü de nooldu, bi' şey olmadı işte" hissi oluşmasın diye, hazır elimizde suçunun sabit olduğunu gösteren kapı gibi karar da varken "tazminat davası da açsak mı acaba?" diye düşünmeye başladım. paradan ziyade, dediğim gibi, adamda yaptığının yanına kâr kaldığı hissi oluşmasın istiyorum.

    kısacası, bu entry de burada dursun. bir ateist ya da değil (benim deyimimle "yeterince müslüman olmamak"la yaftalanan herkes), herhangi bir yobaz kendisine kılığı, kıyafeti, eteği, saçı başı yüzünden sözle veya fiziksel olarak şiddet uyguladığında, kafasına göre din tebliğ etmeye kalktığında, kişiyi üstün vazife olmayarak yargıladığında, belki bu yazdıklarım birilerine fikir verir, umut olur.

    esen kalın...
1135 entry daha
hesabın var mı? giriş yap