9 entry daha
  • 1944 yapımı müzikal film.
    rita hayworth ve gene kelly li kadrosuyla en iyi müzik oscarını da alan yapım, yer yer hüzünlü yer yer eğlenceli bir filmdir.
    yeşilçam'da da defalarca yeniden çevrimi yapılmıştır.

    --- spoiler ---
    filmde rita hayyworth ve gene kelly müzikallerde oynayan iki sevgilidir. gene'nin sahip olduğu tiyatroda çalışan ikili, bir şekilde geçinip gitmektedirler. ancak bir gün rita, bir derginin "kapak kızı" seçmelerine katılır. şans bu ya, derginin sahibi, rita'nın babanesi ile bir aşk yaşamıştır. ancak son anda parayı değil aşkı seçmesi nedeniyle bu evlilik gerçekleşmez. patron yıllar önceki hayal kırıklığını tekrar yaşamak istemez. ve rita'ya büyülü bir dünyanın kapılarını açar. ancak bu durum iki sevgili için sonun başlangıcıdır. gene kelly, rita'nın başarılı bir kariyere doğru ilerlemesini durdurmak istemez ancak farkındadır ki bu durum ikilinin aşkına darbe vuracaktır. rita, para ve şöhret kazandıkça; daha mütevazı bir dansçı/patron olan gene kelly, ona sadece ayak bağı olacaktır.

    --- spoiler ---

    filmin dansları, gene kelly'nin o zamanın teknolojisine göre üstün olan "kendisiyle" dans etmesi ve unutulmaz istiridye sahneleri ile yıllara meydan okumakta ve kendini izletmektedir.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap